Διεθνή

Τραμπ HΠΑ: Ο πρόεδρος της Αμερικής συγκρίνει αστυνομικό που πυροβόλησε Αφροαμερικανό με άστοχο παίκτη γκολφ

Τραμπ HΠΑ: Ο πρόεδρος της Αμερικής συγκρίνει αστυνομικό που πυροβόλησε Αφροαμερικανό με άστοχο παίκτη γκολφ
Τραμπ HΠΑ: Ο Αμερικανός πρόεδρος υπερασπίστηκε τον έφηβο που πυροβόλησε και σκότωσε δύο διαδηλωτές στην αντιρατσιστική διαδήλωση την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι είναι «αυτοάμυνα» οι θανατηφόρες επιθέσεις οπαδών του σε διαδηλωτές.

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος. Λίγο πριν από την επίσκεψή του στην Κενόσα, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον έφηβο που πυροβόλησε και σκότωσε δύο διαδηλωτές στην αντιρατσιστική διαδήλωση την περασμένη εβδομάδα. Συνέκρινε, επίσης, τους πυροβολισμούς του λευκού αστυνομικού εναντίον του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ με άστοχες βολές σε αγώνα γκολφ.

«Πυροβολώντας τον άνδρα – πυροβολώντας τον πολλές φορές στην πλάτη – δεν θα μπορούσες να κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτό; Να παλέψεις μαζί του για παράδειγμα», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος. «Ξέρετε, ότι με το όπλο θα μπορούσαν να συμβούν κι άλλα πράγματα. Αλλά απέτυχαν, σαν να κάνεις τρεις άστοχες βολές σε τουρνουά γκολφ», συνέχισε.

Πριν από την επίσκεψή του στην Κενόσα, στο Ουισκόνσιν, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον έφηβο που πυροβόλησε και σκότωσε δύο διαδηλωτές στην αντιρατσιστική διαδήλωση την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι είναι «αυτοάμυνα» οι θανατηφόρες επιθέσεις οπαδών του σε διαδηλωτές. Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Ουισκόνσιν και ο δήμαρχος της Κενόσα προέτρεψαν τον Τραμπ να μείνει μακριά από την πόλη, όπου πολλοί κατέβηκαν στος δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ τον περασμένο μήνα από τον αξιωματικό Ρουστέν Σέσκι. Εν μέρει παράλυτος, ο Μπλέικ παραμένει στο νοσοκομείο.

Στην Κενόσα, ο Τραμπ δεν σχεδίαζε να συναντηθεί με μέλη της οικογένειας του Μπλέικ, του οποίου ο πατέρας Σερ Τζέικομπ Μπλέικ έχει αναδειχθεί ως ισχυρή φωνή για δικαιοσύνη καθ’ολη τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Ο Σέσκι βρίσκεται σε διοικητική άδεια και δεν έχει κατηγορηθεί για το έγκλημα. Οι επικριτές του Τραμπ ανέφεραν ότι ταξίδευε στο Ουισκόνσιν σε μια προσπάθεια να ξεσπάσει περισσότερη θύελλα.

Πως έγινε η δολοφονία

Για το νέο θλιβερό περιστατικό, η Αστυνομία δηλώνει ότι ο άνδρας έφερε όπλο. Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ, το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, δια στόματος του υπαστυνόμου Μπράντον Ντιν, έδωσε τη δική του εκδοχή των γεγονότων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ο εν λόγω άνδρας ήταν γύρω στα “30”, κυκλοφορούσε με ποδήλατο τη Δευτέρα νωρίς το απόγευμα όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας» δήλωσε ο συγκεκριμένος υπαστυνόμος.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, ο άνδρας «έφυγε τρέχοντας» αφότου άφησε το ποδήλατό του πίσω. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον πιάσουν. Εκείνη τη στιγμή ήταν, είπε ο Ντιν, που ο νεαρός Αφροαμερικανός «χτύπησε στο πρόσωπο έναν από τους αστυνομικούς».

Δείτε βίντεο

«Είχε ημιαυτόματο»

«Ο ύποπτος, παρεπιμπτόντως, πέταξε ένα σωρό ρούχα που είχε στο χέρι. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι ένα μαύρο ημιαυτόματο όπλο βρισκόταν μέσα στον σωρό με τα ρούχα», συνέχισε ο Ντιν στη συνέντευξη Τύπου. Τότε οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ. Ο άνδρας επλήγη από σφαίρες, σκοτώθηκε επί τόπου. «Είχε στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο και επιτέθηκε σε αστυνομικό», συνέχισε να επιμένει ο Ντιν, αναφέροντας ότι ήδη διενεργείται έρευνα για το συμβάν.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, περίπου εκατό άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 31 Αυγούστου στο σημείο αυτό, ενώ οι ΗΠΑ συνεχίζουν να γνωρίζουν μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βία που φαίνεται να χειροτερεύει εβδομάδα με την εβδομάδα.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που αναμένεται να μεταβεί στην Κενόσα του Γουισκόνσιν δεν έχει προγραμματίσει να συναντήσει την οικογένεια του Τζέικομπ Μπλέικ, που έμεινε παράλυτος από τις σφαίρες των αστυνομικών. Αντίθετα, ο Αμερικανός πρόεδρος κριτικάρει και προσβάλλει καθένα που εναντιώνεται στις δολοφονίες, από τους πολιτικούς του αντιπάλους μέχρι τους παίκτες του ΝΒΑ που σταμάτησαν τα play off ως διαμαρτυρία με πρωτοβουλία των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments