Αθλητισμός

Formula 1 Τουρκία: Οι Τούρκοι μπήκαν στο φετινό πρόγραμμα με εισιτήριο έκπληξη

Formula 1 Τουρκία: Οι Τούρκοι μπήκαν στο φετινό πρόγραμμα με εισιτήριο έκπληξη
Formula 1 Τουρκία: Η πίστα της Κωνσταντινούπολης μπήκε και πάλι στο πρόγραμμα της χρονιάς και οι Τούρκοι αναμένεται να βάλουν ίσως το φτηνότερο εισιτήριο στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Παγκόσμιος Αθλητισμός επηρεάστηκε άμεσα από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Φυσικά η Formula 1 δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα άθλημα που ταξιδεύει συνεχώς και κάθε ομάδα έχει χιλιάδες άτομα προσωπικό. Οι άνθρωποι του αθλήματος πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν κανονικά, αλλά ένα κρούσμα πριν τον αγώνα στην πίστα της Αυστραλίας έφερε τα πάνω κάτω. Το φετινό πρωτάθλημα αναβλήθηκε για αρκετούς μήνες και πλέον οι οδηγοί έχουν επιστρέψει στις πίστες.

Το πρόγραμμα των αγώνων δεν μπορούσε να παραμείνει ίδιο. Αρχικά η FIA ανακοίνωσε οκτώ αγώνες και με τις προσθήκες που έγιναν ο Παγκόσμιος πρωταθλητής θα αναδειχθεί μετά από 17 Grand Prix. Ανάμεσα υπάρχει και αυτό της Κωνσταντινούπολης. Αρχικά δεν ήταν στο πρόγραμμα, αλλά η αδυναμία της Formula 1 να πάει στην Αμερική, στον Καναδά και στην Κίνα έδωσε την ευκαιρία σε κάποιες χώρες να πάρουν και πάλι την ευκαιρία να διοργανώσουν αγώνα στις πίστες τους.

Θέλουν κόσμο με το φτηνότερο εισιτήριο οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι λοιπόν όχι μόνο μπήκαν ξανά στο πρωτάθλημα, αλλά ετοιμάζουν και μια μεγάλη γιορτή. Η πίστα της Κωνσταντινούπολης χωράει υπό κανονικές συνθήκες, σύμφωνα πάντα με τους διοργανωτές, 200.000 κόσμο. Ο προμότερ του αγώνα πιστεύει ότι με τις απαιτούμενες αποστάσεις εξαιτίας του κορωνοϊού το Τουρκικό Grand Prix μπορεί να φιλοξενήσει 100.000 φίλους του κορυφαίου πρωταθλήματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Αν η κατάσταση με την πανδημία χειροτερέψει, μπορεί ο αγώνας να γίνει τελικά χωρίς θεατές. Ωστόσο, με τα τωρινά δεδομένα, με τη συνολική χωρητικότητα της πίστας στους 220.000 θεατές (σε κερκίδες και λόφους), μπορούμε να κλείσουμε κάποια κομμάτια και να έχουμε 100 χιλιάδες θεατές, τηρώντας τους κανόνες κοινωνικών αποστάσεων», είπε ο Vurak Al, πρόεδρος της Intercity.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προπώληση των εισιτηρίων πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Το περίεργο της υπόθεσης είναι η τιμή του εισιτηρίου. Για κάθε ημέρα ξεχωριστά η γενική είσοδος θα κοστίζει τρία ευρώ, ενώ για όλη τη δράση του τριημέρου μόλις 10.20 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η άλλη χώρα που έχει ήδη βγάλει εισιτήρια είναι η Ρωσία. Στη συγκεκριμένη πίστα οι τιμές ξεκινάνε λίγο πάνω από τα 70 ευρώ τη μέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments