Διεθνή

Αλεξέι Ναβάλνι: Δεν είχε φανεί καμία δηλητηριώδης ουσία στον οργανισμό του ισχυρίζεται η Ρωσία

Αλεξέι Ναβάλνι: Δεν είχε φανεί καμία δηλητηριώδης ουσία στον οργανισμό του ισχυρίζεται η Ρωσία
Αλεξέι Ναβάλνι: Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι «η Γενική εισαγγελία της Ρωσίας απευθύνθηκε επίσημα στην γερμανική πλευρά, υπολογίζοντας ότι θα της δοθεί επίσημη απάντηση».

Ρωσία, μετά την ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης, ότι στο αίμα του Αλεξέι Ναβάλνι βρέθηκαν αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι ο Ρώσος πολιτικός είχε δηλητηριασθεί από την ουσία Novichok, δήλωσε ότι πριν μεταφερθεί στην Γερμανία οι εξετάσεις του δεν είχαν δείξει καμία δηλητηριώδης ουσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι «η Γενική εισαγγελία της Ρωσίας απευθύνθηκε επίσημα στην γερμανική πλευρά, υπολογίζοντας ότι θα της δοθεί επίσημη απάντηση» και πρόσθεσε ότι και οι Ρώσοι γιατροί «πρότειναν να ανταλλάξουν πληροφορίες, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει απάντηση από τους Γερμανούς συναδέλφους τους».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι «οι εταίροι μας προτίμησαν για μια ακόμη φορά να προβούν σε δημόσιες ανακοινώσεις. Χωρίς να παρουσιάσουν έστω και ένα στοιχείο» προσθέτοντας ότι «όλα αυτά μετατρέπονται για μια ακόμη φορά σε εκστρατεία δυσφήμισης (κατά της Ρωσίας)».

Οι αντιδράσεις ΗΠΑ, Γαλλία και ΝΑΤΟ

Ο Λευκός Οίκος των ΗΠΑ δήλωσε «ιδιαίτερα ανήσυχος» για τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του Ρώσου υποστηρικτή της αντιπολίτευσης. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν πολύ από τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Η δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι είναι απολύτως μια καταδικαστέα πράξη», ανέφερε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Η Ρωσία έχει ήδη χρησιμοποιήσει τον νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ στο παρελθόν», τόνισε, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με τους συμμάχους της «για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στη Ρωσία».

Η αντίδραση του ΝΑΤΟ

Ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε τη «σοκαριστική» δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι και κάλεσε τη Ρωσία να ερευνήσει την υπόθεση. «Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι έπεσε θύμα μιας επίθεσης με έναν νευροτοξικό παράγοντα τύπου νόβιτσοκ. Είναι σοκαριστικό, και το καταδικάζω απερίφραστα», δήλωσε σήμερα το βράδυ ο Στόλτενμπεργκ σε ανακοίνωσή του.

Το Παρίσι καταδικάζει τη δηλητηρίαση Ναβάλνι

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν καταδίκασε σήμερα τη χρήση της σοβιετικού τύπου νευροτοξικής ουσίας νόβιτσοκ για την δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

«Θέλω να καταδικάσω με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη σοκαριστική και ανεύθυνη χρήση μιας τέτοιας ουσίας», δήλωσε ο Λε Ντριάν σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments