Διεθνή

Αυτός είναι ο λόγος που οι Τούρκοι στρατηγοί αρνήθηκαν να βυθίσουν ελληνικό πλοίο μετά την εντολή Ερντογάν

Αυτός είναι ο λόγος που οι Τούρκοι στρατηγοί αρνήθηκαν να βυθίσουν ελληνικό πλοίο μετά την εντολή Ερντογάν
Άσκησαν βέτο στην εντολή του σουλτάνου.

Η κατάσταση στο Αιγαίο παραμένει έκρυθμη, με τον Ελληνικό στρατό να βρίσκεται σε εγρήγορση όσο οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται. Παρά τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον Τούρκο πρόεδρο να σταματήσει τις παράνομες ενέργειές του, εκείνος φαίνεται να μην δείχνει καμία διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Μάλιστα, όπως εκτιμούν Έλληνες αξιωματούχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες των ελληνικών υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο Ερντογάν προσπαθεί να ετοιμάσει τον τουρκικό λαό, ο οποίος μαστίζεται από φτώχεια, στο πολιτικό-ψυχολογικό επίπεδο για θερμή σύγκρουση.

«Ό,τι κι αν κάνουν, δεν θα μας σταματήσουν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο… Η εποχή εκείνων που αποίκησαν κάθε μέρος και έσφαζαν κάθε έθνος τελείωσε». Τάδε έφη ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του με την ευκαιρία της έναρξης του νέου δικαστικού έτους.

«Βάζουν μπροστά μας ένα κράτος που σε όλη την ιστορία του κρύβεται πίσω από άλλες χώρες, και προσπαθούν να φτάσουν στους δικούς τους κρυφούς στόχους», δήλωσε, αφήνοντας αιχμές για τους Γάλλους, την επέμβαση των οποίων φοβάται. Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «παιχνίδι σκιών», αναφέροντας πως «είναι αστείο (για άλλες χώρες) να χρησιμοποιούν ως δόλωμα της Ελλάδα, που είναι ανίκανη, ενάντια σε μια περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη όπως η Τουρκία». Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της Die Welt ο Ερντογάν θέλησε να εκβιάσει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Αναλυτικά όσα γράφει η γερμανική εφημερίδα:

«Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του».

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί οι Τούρκοι στρατηγοί αρνήθηκαν να υπακούσουν στην εντολή του Σουλτάνου.  Σύμφωνα με το instanews.gr επιτελείς του ελληνικού στρατού απάντησαν ότι: «Οι Τούρκοι στρατηγοί δεν είπαν όχι στον Ερντογάν επειδή ξαφνικά αγάπησαν τους Έλληνες. Ο λόγος που αρνήθηκαν είναι απλός.

Αυτό που ζητούσε ο Ερντογάν δεν μπορούσε να γίνει γιατί αν οι Τούρκοι βύθιζαν ελληνικό πλοίο, η ελληνική πλευρά θα απαντούσε άμεσα, η σύρραξη θα γενικευόταν και θα υπήρχαν απώλειες και απ’ τις δυο πλευρές. Αυτό που ζήτησε ο Ερντογάν θα μπορούσε να γίνει μόνο σε λιμάνι που έχει βαρκούλες. Στην πραγματική ζωή όπου υπάρχουν 8 στόλοι (τόσοι είναι αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο) όποιος κάνει το λάθος να ανοίξει πυρ θα πληρώσει ακριβό τίμημα. Οπότε το να βυθιστεί πλοίο χωρίς απώλειες ζωής είναι αδύνατο και αυτό εξήγησαν οι στρατηγοί στον Ερντογάν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments