Οικονομία

Κινούμαι ηλεκτρικά: Ξεκινάνε οι διαδικασίες έγκρισης – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί

Κινούμαι ηλεκτρικά: Ξεκινάνε οι διαδικασίες έγκρισης – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί
Κινούμαι ηλεκτρικά: Αυτήν την εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες έγκρισης των αιτήσεων επιδότησης για το πρόγραμμα που έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Πάνω από 3.500 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» με την συντριπτική πλειοψηφία από αυτές να αφορά την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων, γεγονός που οδήγησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ανακοινώσει σήμερα αύξηση του προϋπολογισμού για την επιδότηση αγοράς τους. Τα συνολικά στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού για το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά». Οι διαδικασία έγκρισης των αιτήσεων θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά σήμερα, μέχρι χθες το βράδυ (1η Σεπτεμβρίου) και μετά από 8 ημέρες συνεχούς λειτουργίας της πλατφόρμας, είχαν υποβληθεί 3.698 αιτήσεις, με συνολική απορρόφηση 3,3 εκατ. ευρώ (ποσοστό 7,2% των διαθέσιμων πόρων για το 2020) ενώ ο τζίρος της αγοράς στο διάστημα αυτό έχει διαμορφωθεί σε 23,2 εκατ ευρώ. Από τις αιτήσεις αυτές, οι 2.896 αφορούν ηλεκτρικά ποδήλατα, 513 δίκυκλα/τρίκυκλα, οι 266 ΙΧ επιβατικά, οι 20 επαγγελματικά βαν και 2 ταξί. Επίσης έχουν κατατεθεί 102 αιτήσεις για επιδότηση εγκατάστασης φορτιστή.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται στους εταιρικούς στόλους – Έχουν θεσπιστεί φορολογικά κίνητρα

«Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν το ισχυρό ενδιαφέρον για την δράση που αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους εταιρικούς στόλους για τους οποίους έχουν θεσπιστεί ισχυρά φορολογικά κίνητρα και μέσω του Νόμου 4710/2020 για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης», τονίζει το ΥΠΕΝ. Στα κίνητρα περιλαμβάνονται αυξημένες εκπτώσεις δαπανών για αγορά και φόρτιση των οχημάτων και αυξημένα ποσοστά απόσβεσης της επένδυσης.

Αύξηση του ποσού για τα ηλεκτρικά ποδήλατα

«Επιπλέον θα υπάρξει άμεσα πρόβλεψη για την ενίσχυση του διαθέσιμου ποσού που αφορά τα ηλεκτρικά ποδήλατα δεδομένου του μεγάλου όγκου των αιτήσεων και του ενδιαφέροντος που καταγράφεται. Η επιλογή του ποδηλάτου ως ένα από τα κύρια μέσα μετακίνησης είναι στόχος και πολιτική που με ικανοποίηση διαπιστώνεται ότι δικαιώνεται», προσθέτει το ΥΠΕΝ.

«Κινούμαι ηλεκτρικά»

Υποβάλετε αίτηση επιδότησης για την αγορά ή μακροχρόνια μίσθωση ηλεκτρικού οχήματος και την αγορά ηλεκτρικού δίκυκλου, τρίκυκλου ή ποδήλατου. Μπορείτε ακόμη να επιδοτηθείτε για την εγκατάσταση στην κύρια κατοικίας σας έξυπνου οικιακού φορτιστή ή την απόσυρση του παλιού σας οχήματος.

Την επιδότηση δικαιούνται:

  • φυσικά πρόσωπα
  • ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ
  • νομικά πρόσωπα
  • Οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρίες δικαιούνται επιπλέον επιδότηση

Υπενθυμίζεται τέλος η λειτουργία του γραφείου εξυπηρέτησης (Ηelp Desk) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.00-18.00 , στα τηλέφωνα: 2131513640, 2131513643, 2131513797, 2131513128, 2131513139.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments