Ελλάδα

Θεσσαλονίκη διαδήλωση: Ένταση με εκπαιδευτικούς – Ζητούσαν να δουν τον πρωθυπουργό [pics+vid]

Θεσσαλονίκη διαδήλωση: Ένταση με εκπαιδευτικούς – Ζητούσαν να δουν τον πρωθυπουργό [pics+vid]
Θεσσαλονίκη διαδήλωση: Τα άτομα είχαν αναρτήσει πανό φωνάζοντας συνθήματα ενώ δεν έλειψε και η ένταση με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν.

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από το ΥΜΑΘ με αφορμή την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από το κτίριο του ΥΜΑΘ στο οποίο είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί φοιτητές και συλλογικότητες. Ειδικότερα, τα άτομα είχαν αναρτήσει πανό φωνάζοντας συνθήματα ενώ δεν έλειψε και η ένταση με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς δεν τους άφηναν να πλησιάσουν στην είσοδο του υπουργείου.

Ωστόσο, από εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου έγινε δεκτή πριν από λίγο αντιπροσωπία εκπαιδευτικών και φοιτητών που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με τους ίδιους, εξέφρασαν τα αιτήματά τους που, μεταξύ άλλων, είναι να βρίσκονται λιγότερα παιδιά στις σχολικές αίθουσες, έως και 15, και να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά και στην καθαριότητα για τα σχολικά κτήρια.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο γενικός γραμματέας του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ηλίας Σμήλιος, μεταξύ των υπολοίπων, ζητούν να παρέχονται δωρεάν από το κράτος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, να γίνονται δωρεάν τεστ και να ακολουθηθούν πίστα όλα όσα συστήνουν οι ειδικοί. Παράλληλα, οι διαμαρτυρόμενοι, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο γεγονός, όπως τονίζουν, ότι δεν δέχθηκε να τους συναντήσει ο πρωθυπουργός. «Πιθανότατα, εκπαιδευτικοί και σύλλογοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, δεν αποτελούμε για τον πρωθυπουργό την κοινωνία της πόλης», σημείωσε ο κος Σμήλιος.

Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Θυμίζουμε πως τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι το εξής:

  • Στις 12:00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με Παραγωγικούς Φορείς, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Στη σύσκεψη θα παραβρίσκονται, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ΝίκοςΠαπαθανάσης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία Χρίστος Δήμας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
  • Στις 12:45 έγινε σύσκεψη με Επιστημονικούς Φορείς, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας) και του ΕΚΕΤΑ. Στη σύσκεψη ήταν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και οι κ. Γεωργιάδης, Δήμας, Τζιτζικώστας και Ζέρβας.
  • Στις 14:00, ο Πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις για την πορεία των έργων με τους επικεφαλής του Μετρό Θεσσαλονίκης, του ΟΑΣΘ, της Εγνατίας Οδού, της ΔΕΘ-HELEXPO, του ΟΛΘ, του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το γήπεδο ΠΑΟΚ, του THESS INTEC και τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, για το Μητροπολιτικό Πάρκο Δήμου Παύλου Μελά. Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, ανάλογα με το αντικείμενο, το παρών έδωσαν, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, οι κ. Γεωργιάδης, Παπαθανάσης και Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και οι κ. Τζιτζικώστας και Ζέρβας.
  • Στις 18:00 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Technopolis ICT Business Park. O πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη με συνάντηση με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Α’ και Β΄ Θεσσαλονίκης.

Κινητοποίηση και έξω από το υπουργείο Παιδείας

Τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, ζήτησαν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΟΕ για κινητοποίηση, νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, έξω από το υπουργείο Παιδείας. Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας κυρίως τη μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες. Επίσης, ζητούσαν μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, ζητούσαν τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού. Τέλος, επανέλαβαν το αίτημά τους για κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και online μετάδοση των μαθημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments