Διεθνή

Ρωσία Τουρκία: Ηχηρή ρωσική διάψευση για στήριξη της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο

Ρωσία Τουρκία: Ηχηρή ρωσική διάψευση για στήριξη της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο
Ρωσία Τουρκία: «Προκλητικούς», χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, τους ισχυρισμούς ότι η χώρα της στηρίζει τις τουρκικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε προκλητικούς τους ισχυρισμούς ότι η χώρα της στηρίζει τις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Μαρία Ζαχάροβα απάντησε με αυτόν τον τρόπο στην τοποθέτηση ότι «επιθετικές» ενέργειες της Άγκυρας στη «θερμή» αυτή περιοχή οφείλονται στην στήριξη της Μόσχας.

Αναλυτικότερα, σε ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου, η κ. Ζαχάροβα ανέφερε πως «τέτοιους συλλογισμούς μπορώ να τους χαρακτηρίσω παρά μόνο προκλητικούς».Έπειτα, πρόσθεσε πως η Ρωσία δεν αναζητά οφέλη μέσα από διακρατικές διαμάχες, προβλήματα, συγκρούσεις, και αυτό «ισχύει πλήρως για μια τόσο ευαίσθητη και εκρηκτική περιοχή όπως η Ανατολική Μεσόγειος».

«Δεν ωθούμε κανέναν σε επιθετικές ενέργειες. Η συνεργασία μας, ιδίως με την Τουρκία, δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών», ανέφερε ακόμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, «δεν έχει σημασία αν οι χώρες που βρίσκονται σε “σύγκρουση” είναι σύμμαχοι στο στρατιωτικό-πολιτικό μπλοκ», καθώς η Ρωσία «υποστηρίζει την επίλυση οποιωνδήποτε αμφιλεγόμενων ζητημάτων αποκλειστικά μέσω πολιτικού διαλόγου, μέσω της ανάπτυξης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και αναζήτησης αμοιβαία αποδεκτών λύσεων βάσει διεθνών νομικών κανόνων».

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θέλουμε πολιτική λύση win-win στην Ανατολική Μεσόγειο

Πολιτική λύση με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο φαίνεται να επιθυμεί μετά από τις τελευταίες εξελίξεις ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως γράφει το sigmalive.com, o Τούρκος ρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet», μιλώντας προς τα στελέχη του κόμματός του κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής την περασμένη Τρίτη, είπε συγκεκριμένα ότι:

«Στην Ανατολική Μεσόγειο έχουμε 100% δίκιο και δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκησή του. Μπορούμε να καθίσουμε με όλους στο ίδιο τραπέζι, εκτός από τη “νότια Κύπρο” (σ.σ. όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία). Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος ώστε όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win-win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε να βάζουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο, τη Γαλλία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments