Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων παγούρια: Αυτά είναι που θα μοιραστούν δωρεάν στους μαθητές

Άνοιγμα σχολείων παγούρια: Αυτά είναι που θα μοιραστούν δωρεάν στους μαθητές
Άνοιγμα σχολείων παγούρια: Είναι σε διάφορα χρώματα ενώ έχουν γραμμένο πάνω τους ένα μήνυμα.

Έτοιμα προς παράδοση είναι τα ατομικά παγούρια των μικρών μαθητών, όπως είχε ανακοινώσει στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Τρίτης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεαμέως για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.

Πάνω από 600.000 παγούρια, δωρεά του Ιδρύματος Αθ. Λασκαρίδη, είναι ήδη καθ’ οδόν προς όλους τους μαθητές δημοτικού, τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών σχολείων της χώρας, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Τwitter η κα Κεραμέως. Τα παγούρια είναι σε διάφορα χρώματα και γράφουν πάνω: «Προσέχουμε την υγεία όλων μας. Προστατεύουμε το περιβάλλον. #Μαθαίνουμε Ασφαλείς».

Πρόκειται για ένα «μέτρο που και προστατεύει την υγεία των παιδιών μας και ταυτόχρονα καλλιεργεί την περιβαλλοντική τους συνείδηση». Να θυμίσουμε πως στη συνέντευξη Τύπου της 1ης Σεπτεμβρίου για το πότε και το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, η υπουργός Παιδείας  είχε επαναλάβει την «ισχυρή σύσταση» για τη χρήση ατομικού παγουριού από τους μαθητές. Ανακοίνωσε μάλιστα, ότι τα παγούρια θα δοθούν δωρεάν σε όλα τα παιδιά του δημοτικού, ως μέτρο για την αποφυγή ανταλλαγής μπουκαλιών, ποτηριών, επαφής στόματος με τη βρύση κτλ.

«Πάμε να θωρακίσουμε τον ρόλο της εκπαίδευσης, να επιστρέψουν τα παιδιά μας όπως επιστρέφουμε εμείς στην κανονική μας δραστηριότητα, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας», είχε εκφράσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απευθυνόμενη στα στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας. «Βασιζόμαστε πάνω σας. Ο δικός σας ρόλος είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Αν τα παιδιά πάρουν παράδειγμα από εσάς, όπως πήραν τον Μάιο και τον Ιούνιο για την τήρηση των μέτρων, τότε θα έχουμε εξαιρετική εφαρμογή των μέτρων. Ο ρόλος σας είναι πραγματικά κρίσιμος».

«Ήταν μια ευνόητη εισήγηση εκ μέρους της κυβέρνησης και βεβαίως και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, γιατί διεθνείς μελέτες κατακλύζουν τον κόσμο και δείχνουν ότι η ζημία για ένα παιδί που παραμένει εκτός δομής για μεγάλα χρονικά διαστήματα και αιφνιδίως είναι εν δυνάμει πολύ μεγαλύτερη από την ενδεχόμενη ζημιά, που ελλοχεύει από τον κίνδυνο του κορωνοϊού, καθώς μιλάμε για τις πιο ασφαλείς πληθυσμιακές ομάδες», δήλωσε προσφάτως η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, μιλώντας στους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, για το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου και τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού που πρόκειται να εφαρμοστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments