Ελλάδα

Κορωνοϊός ιδιωτικό σχολείο Αθήνα: Δύο θετικά κρούσματα – Παραμένει ανοιχτό

Κορωνοϊός ιδιωτικό σχολείο Αθήνα: Δύο θετικά κρούσματα – Παραμένει ανοιχτό
Κορωνοϊός ιδιωτικό σχολείο Αθήνα: Δύο εκπαιδευτικοί διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό. Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) σε καταγγελία της έκανε γνωστό ότι σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο εντοπίστηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού «που συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητές του χωρίς να ενημερώνει υπουργείο και συνάδελφους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

«Δύο συνάδελφοι που υπηρετούν σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας βρέθηκαν θετικοί σε τεστ κορονοϊού, ωστόσο με κατάπληξη μάθαμε ότι το εκπαιδευτήριο δεν έχει ενημερώσει ούτε τους αρμόδιους στο Υπουργείο Παιδείας ούτε τους συναδέλφους μας», σημειώνει η ΟΙΕΛΕ. Στη συνέχεια προσθέτει ότι: «Αντιθέτως παραμένει ανοιχτό, συνεχίζει τις προετοιμασίες του για τη νέα σχολική χρονιά με τους ανυποψίαστους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο, δέχεται γονείς και μαθητές κ.λπ.

Είναι αυτονόητο ότι, βάσει των οδηγιών που ισχύουν, το σχολείο θα έπρεπε να κλείσει άμεσα και να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση που προβλέπεται σε περιπτώσεις διαπίστωσης κρούσματος. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι του σχολείου επιδεικνύουν τραγική ανευθυνότητα, αδιαφορώντας για την κοινωνική τους ευθύνη και την πιθανότητα το σχολείο να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για μαθητές, γονείς και εργαζόμενους.

Αναρωτιόμαστε εύλογα. Τα περίφημα «δωρεάν τεστ κορωνοϊού για τους εκπαιδευτικούς» έγιναν για την ασφάλεια του προσωπικού και των παιδιών ή ήταν απλώς μια επικοινωνιακή φούσκα; Θα επιτρέψει η συντεταγμένη πολιτεία κάποιο ή κάποια ιδιωτικά σχολεία, όσο ισχυρά και αν είναι, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια εκατοντάδων ανθρώπων;».

Το θέμα παρουσίασε και η ΕΡΤ, η οποία στο ίδιο ρεπορτάζ ενημέρωσε ότι ένα δημόσιο σχολείο στην Καλλιθέα έκλεισε για απολύμανση, καθώς ένας δάσκαλος βρέθηκε θετικός στον ιό. Οι Αρχές πραγματοποιούν ιχνηλάτηση των επαφών του.

Ανακοίνωση και από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για το θέμα με το ιδιωτικό σχολείο ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «”Δύο εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αθήνας, βρέθηκαν θετικοί σε τεστ κορονοϊού, με το σχολείο να παραμένει ανοιχτό και χωρίς να έχει ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας“, καταγγέλλει επίσημα η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).

Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας και τι προτίθεται να κάνει στη συνέχεια; Η κυβέρνηση μπορεί να θεσμοθέτησε την ασυδοσία στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια σε συνεργασία με τους σχολάρχες-χορηγούς. Μπορεί να αδιαφορεί για τα απουσιολόγια που καίγονται για να σβηστούν απουσίες μαθητών και τελικά να αποφοιτήσουν. Μπορεί ακόμα να παρακολουθεί με ικανοποίηση το όργιο απολύσεων που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στα ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

Όμως οφείλει να διερευνήσει την καταγγελία των εκπαιδευτικών για το βάσιμο της ή μη, να ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στα σχολεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments