Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στο Σοφικό Κορινθίας – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στο Σοφικό Κορινθίας – Εκκενώθηκαν οικισμοί
Σοφικό Κορινθίας: Το μέτωπο εκτείνεται στα 4 με 5 χιλιόμετρα. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πυροσβεστικό Σώμα ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στις 2:50 τα ξημερώματα στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία. Αμέσως στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη αποτελούμενη από 43 πυροσβέστες, 15 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων, η οποία ρίχτηκε στην μάχη της κατάσβεσης. Οι ισχυροί άνεμοι όμως που έπνεαν και πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ενισχύονται οι δυνάμεις καθώς συνολικά θα επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 3 Α/Φ και 4 Ε/Π. Συνδρομή υπάρχει επίσης από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

H ενημέρωση του Σώματος:

Τις προηγούμενες ώρες και για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ήλιος, Ελβετικά και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας ενώ αυτή τη στιγμή εκκενώνεται και ο Κόρφος. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορίνθου, Βασίλη Νανόπουλο, στον Κόρφο οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία. Είναι αρκετοί και οι περισσότεροι είναι παραθεριστές. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος έκανε λόγο για περίπου 2.000 άτομα.

«Ο αέρας είναι δυνατός και η φωτιά έχει μέτωπο 4-5 χλμ. ενώ απέχει από το χωριό περίπου 2χλμ», τόνισε ο κ. Νανόπουλος, ο οποίος σημείωσε μιλώντας σε Μέσα ότι το πύρινο μέτωπο κατακαίει έκταση με πεύκα. Αυτό, σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Πυροσβεστική βρίσκεται σε συναγερμό καθώς υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορίας 4) εκδήλωσης πυρκαγιάς για 17 νομούς της χώρας:

Σύμφωνα με τους χάρτες και τις εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας, η ημέρα χαρακτηρίζεται ως η πιο επικίνδυνη στη διάρκεια του καλοκαιριού, για την εκδήλωση φωτιάς. Για τον λόγο αυτό τόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με δήλωσή του, όσο και το 112 με μήνυμα ζήτησαν από τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι Περιφέρειες που κινδυνεύουν άμεσα σήμερα:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Ζακύνθου)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
  • Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments