Ελλάδα

Φωτιά Κεφαλονιά: Δύσκολη η νύχτα – Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι πυροσβέστες

Φωτιά Κεφαλονιά: Δύσκολη η νύχτα – Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι πυροσβέστες
Φωτιά Κεφαλονιά: Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική λόγω των πύρινων μετώπων που μαίνονται στο νησί.

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην Κεφαλονιά.

Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη και αναλυτικότερα αυτό σημαίνει 102 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Δυτική Ελλάδα και 1η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ακόμα στο σημείο συνδράμουν εθελοντικές ομάδες αλλά και υδροφόρες. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Κεφαλονιά έφθασαν ενισχύσεις από την Αθήνα. Με ειδική πτήση, αφίχθησαν στην Κεφαλονιά 48 πυροσβέστες, ενώ με ειδικό δρομολόγιο από το λιμάνι της Κυλλήνης έφθασαν στον Πόρο 11 πυροσβεστικά οχήματα.

Δύσκολη ήταν νύχτα για το ελληνικό νησί που καίγεται καθώς πολλές εστίες φωτιάς καίνε δασική έκταση. Οι εναέριες ρίψεις είχαν σταματήσει λόγω της νύχτας και ξεκίνησαν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρες, με τη μάχη για όσους συμμετέχουν στην κατάσβεση, να είναι μεγάλη. Να αναφέρουμε πως πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης προέτασσαν ότι υπάρχουν νέες εστίες φωτιάς στην περιοχή του Ελειού, σε Καπανδρίτι, Αγία Ειρήνη και Καμπιτσάτα.

Οι οδηγίες του Δημάρχου στους κατοίκους – «Φύγετε για να προστατευθείτε»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα της Παρασκευής (4 Σεπτεμβρίου) προς Σάββατο, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος είχε δώσει εντολή για εκκένωση του χωριού, προέτρεψε τους κατοίκους του χωριού «να απομακρυνθούν» άμεσα για λόγους «προστασίας της ζωής και της υγείας τους». Επίσης, τόνισε στους κατοίκους «να έχουν μαζί τους βρεγμένη πετσέτα, ένα μικρό δοχείο με νερό, φάρμακα, βασικά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και ό,τι άλλο μικρού μεγέθους αντικείμενο (π.χ. μάσκα, φακός), καθώς και τα μικρά κατοικίδιά τους, σε κλουβιά εφόσον είναι εφικτό».

Να αναφέρουμε πως φωτιές ξέσπασαν και σε Μεσσηνία και Κέρκυρα το βράδυ της Παρασκευής (4 Σεπτεμβρίου) ενώ δασική πυρκαγιά είχε σημειωθεί και στην περιοχή Χρυσοκελαριά του Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα και συνδρομή στην κατάσβεση παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος και για σήμερα Σάββατο. Με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης που κυκλοφορεί η Πολιτική Προστασία, 5 είναι οι Περιφέρειες στη χώρα που κινδυνεύουν περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, σε κατηγορία κινδύνου 4, είναι εξής περιφέρειες: Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας), Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας), Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Παράλληλα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments