Ελλάδα

Κεφαλονιά διάσωση: Έσωσαν κολυμβητή και ναυαγοσώστη με ελικόπτερο στον Μύρτο [vid]

Κεφαλονιά διάσωση: Έσωσαν κολυμβητή και ναυαγοσώστη με ελικόπτερο στον Μύρτο [vid]
Κεφαλονιά διάσωση: Αίσια κατάληξη είχε η περιπέτεια ενός παράτολμου κολυμβητή.

Δραματική ήταν διάσωση λουόμενου και ναυαγοσώστη στον Μύρτο Κεφαλονιάς, με ελικόπτερο

Πιο συγκεκριμένα, αίσιο ήταν το τέλος που είχε η περιπέτεια ενός κολυμβητή που βούτηξε στην θάλασσα στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς το βράδυ της Παρασκευής (4 Σεπτεμβρίου) παρά το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλος κυματισμός. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες με αποτέλεσμα να επιστρατευτεί ελικόπτερο Σικόρσκι προκειμένου να διασωθεί ο κολυμβητής.

Όπως αναφέρεται, η περιπέτεια ξεκίνησε όταν ο λουόμενος διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να βγει ξανά στην στεριά με αποτέλεσμα ο ναυαγοσώστης της παραλίας να πέσει στο νερό για να τον σώσει. Όμως λόγω των κυμάτων ο ναυαγοσώστης δεν κατάφερε να επιστρέψει στην παραλία. Να σημειωθεί ότι τόσο ο λουόμενος όσο και ο ναυαγοσώστης μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Πού καλούμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

Πάντως, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δημοσιεύσει και αναλυτικές οδηγίες σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα. Για αρχή φροντίζουμε να να ενημερωνόμαστε διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σε περίπτωση ανάγκης καλούμε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Τοποθετούμε σε εμφανές σημείο στο σπίτι παραπάνω αριθμούς τηλεφώνων πρώτης ανάγκης εφόσον τα παιδιά είναι σε θέση να τους χρησιμοποιήσουν και βεβαιωνόμαστε ότι το γνωρίζουν. Επίσης, βοηθάμε τα παιδιά να απομνημονεύσουν οικογενειακά στοιχεία όπως το επίθετό τους, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του σπιτιού. Εξηγούμε σε όλα τα μέλη της οικογένειας πώς και πότε να κλείνουν τις παροχές ηλεκτρικού, φυσικού αερίου και νερού, πώς να χρησιμοποιούν τον πυροσβεστήρα και πώς να καλούν σε βοήθεια ενώ προμηθευόμαστε και είδη πρώτης ανάγκης όπως κουτί πρώτων βοηθειών, πυροσβεστήρα, φακό και μπαταρίες, φορητό ραδιόφωνο κλπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments