Πολιτική

ΠΝΠ κορωνοϊός: Στη Βουλή οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΠΝΠ κορωνοϊός: Στη Βουλή οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση της πανδημίας
ΠΝΠ κορωνοϊός: Τα νομοσχέδια θα εισαχθούν στην ολομέλεια στις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατατέθηκαν στη Βουλή. Ειδικότερα, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνουν μέτρα για τις έκτακτες ανάγκες του ΕΣΥ λόγω κορωνοϊού, τη στήριξη της αγοράς εργασίας και τη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και μέτρα για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα περιλαμβάνουν και μέτρα για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID – 19, αλλά και μέτρα για τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Εύβοιας που επλήγησαν κατά τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020. Τα σχετικά σχέδια νόμου θα επεξεργαστούν (σε κοινή τους συνεδρίαση) η επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, την ερχόμενη Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020. Στην ολομέλεια, αναμένεται να τεθούν σε συζήτηση και ψήφιση, την επόμενη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Θυμίζουμε ότι τα 1.820 τεστ για  που έγιναν σε βουλευτές και υπαλλήλους της Βουλής βγήκαν αρνητικά

Ανάμεσα στα 1820 δείγματα βρίσκονται και 180 βουλευτές που έκαναν το τεστ και βρέθηκαν καθαροί από τον κορωνοϊό. Ο πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας τα αρνητικά δείγματα των τεστ που έγινε στο κοινοβούλιο ανέφερε ότι «βουλευτές υπάλληλοι και κοινοβουλευτικοί συντάκτες που εργάζονται στη Βουλή υπήρξαμε στις διακοπές μας προσεκτικοί αλλά και τυχεροί».

Αρνητικός στο τεστ για τον  είναι ο , όπως ενημέρωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο twitter αλλά και ο Νίκος Παπαθανάσης και . Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης όσο και οι Νίκος Παπαθανάσης και Γιάννης Πλακιωτάκης είχαν τεθεί σε καραντίνα, έπειτα από συναναστροφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Για το λόγο αυτό βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι τους από την Πέμπτη καθώς, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, είχαν συνάντηση με επενδυτή που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Σημειώνεται ότι οι δύο υπουργοί ενημερώθηκαν για την εξέλιξη αυτή λίγο πριν να αναχωρήσουν για τη  προκειμένου να συνοδεύσουν τον  στις συναντήσεις του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments