Θέσεις Εργασίας

Πολιτική Προστασία θέσεις εργασίας: Έρχονται εκατοντάδες προσλήψεις

Πολιτική Προστασία θέσεις εργασίας: Έρχονται εκατοντάδες προσλήψεις
Πολιτική Προστασία θέσεις εργασίας: Η απόφαση προβλέπει ότι οι νέοι υπάλληλοι θα υπογράψουν σύμβαση διάρκειας 8 μηνών.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχωρά στην πρόσληψη 192 νέων υπαλλήλων εντός του επόμενου διαστήματος, όπως προκύπτει από το το άρθρο 10 (Μέρος Δ) του νέου πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο έγγραφο παρακάτω, για την καλύτερη στελέχωση της Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πρόσληψη εκατοντάδων ατόμων. Το πολιτικό προσωπικό που θα επιλεχθεί και θα διαθέτει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα θα αξιοποιηθεί για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού, ιδίως στην παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ιχνηλάτησης των ασθενών και των κοντινών επαφών τους.

Δείτε τη σχετική διάταξη:

Μέχρι πότε πρέπει να έχουν γίνει οι προσλήψεις;

Σύμφωνα με το άρθρο που εμπίπτει στις «Διατάξεις της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας», το νέο προσωπικό θα εργαστεί στην παρακολούθηση των ανωτέρω διαδικασιών απομόνωσης και ιχνηλάτησης των ασθενών και των κοντινών επαφών τους. Για τον σκοπό αυτό, οι υπάλληλοι δύναται να τοποθετούνται και στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα της Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ).

Να αναφέρουμε πως η απόφαση προβλέπει ότι οι νέοι υπάλληλοι θα υπογράψουν σύμβαση διάρκειας 8 μηνών και οι προσλήψεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους έως και τις 30 Οκτωβρίου του 2020.

Τι είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ως γενική αποστολή (Αρ. 1, ΠΔ 151/2004):

  • Τη μελέτη, το σχεδιασμό, την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών, τεχνολογικών και λοιπών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, καθώς και την ενημέρωση του κοινού για τα ζητήματα αυτά.
  • Την προετοιμασία, κινητοποίηση και συντονισμό δράσης του δυναμικού και των μέσων πολιτικής προστασίας της χώρας για την αντιμετώπιση πιθανών κάθε μορφής καταστροφών στο πλαίσιο του υφιστάμενου σχετικού σχεδιασμού ανά κατηγορία κινδύνου.
  • Την αξιοποίηση των διαθέσιμων επιστημονικών στοιχείων και πληροφοριών για την κινητοποίηση του δυναμικού και των μέσων πολιτικής προστασίας της χώρας, εν όψει απειλούμενου κινδύνου καταστροφών.
  • Τον συντονισμό του έργου και των δράσεων αντιμετώπισης των καταστροφών κατά την εκδήλωση των φαινομένων, καθώς και το έργο αποκατάστασης των προκαλούμενων ζημιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments