Ελλάδα

Εισαγγελέα για το Big Brother ζητά ο Κωστής Μαραβέγιας

Εισαγγελέα για το Big Brother ζητά ο Κωστής Μαραβέγιας
Big Brother Μαραβέγιας: Για το αισχρό σχόλιο του βιασμού τοποθετήθηκε δημοσίως και ο γνωστός τραγουδιστής ο οποίος μάλιστα ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Big Brother Μαραβέγιας: Για το αισχρό σχόλιο του βιασμού τοποθετήθηκε δημοσίως και ο γνωστός τραγουδιστής ο οποίος μάλιστα ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Ο Κωστής Μαραβέγιας στην οργισμένη ανάρτηση του στο Twitter ζητά να σταματήσει η προβολή του ριάλιτι «Big Brother». Ο γνωστός τραγουδιστής αν και βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στον ΣΚΑΪ ως κριτής σε ριάλιτι μουσικής, τοποθετήθηκε δημόσια για το χυδαίο σχόλιο του Κρητικού παίκτη Αντώνη Αλεξανδρίδη.

Δείτε την ανάρτησή του στο Twitter με το hashtag #cancelbigbrother

«Η τηλεόραση έχει ξεπεράσει πια τα όρια του κιτρινισμού»

«Όταν η τηλεόραση έχει ξεπεράσει πια τα όρια του κιτρινισμού και ανασύρει ότι πιο σάπιο από τα παλιά προβάλλοντας τα κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα,τότε γίνεται επικίνδυνη για τη δημόσια σφαίρα. Εισαγγελική παρέμβαση άμεσα», έγραψε πριν από λίγη ώρα ο τραγουδιστής στον λογαριασμό του στο Twitter.

#cancelbigbrother

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η αντίδραση χρηστών των social media για το απαράδεκτο σχόλιο παίκτη του Big Brother περί βιασμού, με το hashtag #cancelbigbrother.  Χιλιάδες είναι τα σχόλια. Πολλοί χρήστες της πλατφόρμας ζητάνε να παρέμβει εισαγγελέας και να σταματήσει η προβολή του ριάλιτι. Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος παίκτης είχε κάνει ομοφοβικά σχόλια από την αρχή της προβολής του Big Brother, ενώ δήλωσε και ότι δεν «βλέπει τις χοντρές ως γυναίκες», σε άλλη μια προκλητική και σεξιστική δήλωση.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι μια σειρά χορηγοί αποσύρονται μετά τη χυδαία δήλωση Αλεξανδρίδη. Όλα αυτά σχολιάζονται από τους χρήστες του twitter, ανώνυμους και επώνυμους:

Εν τω μεταξύ,τον σάλο που έχει προκληθεί από το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού που ακούστηκε από παίκτη του Big Brother, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι διακόπτει προσωρινά τη διαδικτυακή μετάδοση του ριάλιτι.

Η ανακοίνωση του σταθμού ήρθε μετά από δηλώσεις και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που αποδοκίμασαν έντονα το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ στην ανακοίνωση του σταθμού αναφέρεται ότι η θέση του είναι υπέρ των γυναικών και κατά του σεξισμού, γεγονός που έχει αποδείξει με την τοποθέτηση γυναικών σε θέσεις κλειδιά.

Η ανακοίνωση του σταθμού

Ο Όμιλος ΣΚΑΪ με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρινίζεται ότι όσα έλαβαν χώρα στη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (live streaming) του Big Brother, και όχι την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης καθημερινού επεισοδίου, αφορούν σε σχόλιο ενός παίκτη, ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από την παραγωγή, καθώς με τα λεγόμενά του, όχι μόνο παραβίασε κατάφωρα τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά προκάλεσε την αποστροφή και την καταδίκη σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν ανεχόμαστε, καθώς αντιτίθεται σε όλα όσα πρεσβεύει ο Όμιλός μας.

Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί.

Ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να προβούμε στην προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας, που τη διέπουν.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, την τήρηση των οποίων εποπτεύει και ελέγχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και οι οποίοι αφορούν στην τηλεοπτική μετάδοση των επεισοδίων του παιχνιδιού, γίνονται απόλυτα σεβαστοί και θα συνεχίσουν να τηρούνται με αυστηρότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το σύνολο του προσωπικού του Ομίλου μας, η διοίκηση και η κοινωνική του δράση σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν και θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν έμπρακτα την απαρασάλευτη υπεράσπιση αξιών, όπως η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η ανθρωπιά. Στον Όμιλό μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις. Το αποδεικνύουμε άλλωστε έμπρακτα, απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments