Διεθνή

Ακάρ Τουρκία: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της “Γαλάζιας Πατρίδας”» είπε σε αξιωματούχο του ΝΑΤΟ

Ακάρ Τουρκία: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της “Γαλάζιας Πατρίδας”» είπε σε αξιωματούχο του ΝΑΤΟ
Ακάρ Τουρκία: Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε την παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Στιούαρτ Πιτς.

«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της “Γαλάζιας Πατρίδας”», είπε στον αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, Στιούαρτ Πιτς ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, ο Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου για αυτή τη συνάντηση αναφέρει ότι: «Κατά τη συνάντηση χαιρετίστηκε η κλήση σε διάλογο από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι υπέρ της προσέγγισης και αναμένει όλες οι χώρες να λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο». Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σημειώνει ότι συζητήθηκαν επίσης τα δικαιώματα στην Κύπρο και τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Δείτε την ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

Σήμερα το βράδυ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε νέες πολεμικές δηλώσεις μετά το υπουργικό συμβούλιο που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες. «Στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων (σ.σ. «φωτογράφισε» το Καστελόριζο) και αυτό δεν μπορεί να συμβεί», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Τούρκος πρόεδρος.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν στις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε: «Για να υποστηρίξουμε την ανεξαρτησία μας έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε και την διπλωματία και την στρατιωτική μας ισχύ. Γι’ αυτό και μας λαμβάνουν υπόψη. Τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, χωρίς να πάρουν παράδειγμα από την ιστορία, προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να καταπατήσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας. Στο τέλος όμως θα αποδεχθούν την αλήθεια. Αυτοί που υψώνουν ανάστημα στην Τουρκία διακινδυνεύουν την ασφάλεια και την ευημερία του λαού τους. Εύχομαι, το λέω ξεκάθαρα, όταν έρθει η ώρα να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Αντί να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κι αντί να κάνουν τους νταήδες με τις μισοτελειωμένες στρατιωτικές δυνάμεις τους, αφήνω την ιστορία, τους λέω να εξετάσουν καλά τις διπλωματικές αλλά και τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις τα τελευταία 4 χρόνια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments