Ελλάδα

Φυλακές Κορυδαλλού: Έφοδος στα κελιά – Κέντρο της έρευνας οι καταδικασμένοι για τρομοκρατία

Φυλακές Κορυδαλλού: Έφοδος στα κελιά – Κέντρο της έρευνας οι καταδικασμένοι για τρομοκρατία
Φυλακές Κορυδαλλού: Άλλη μία έφοδος σήμερα με κέντρο τα κελιά των καταδικασμένων σε τρομοκρατία. Συνολικά βρέθηκαν θαμμένα δύο κιλά χασίς και κάποια ρόπαλα. Στο κελί του Χριστόδουλου Ξηρού βρέθηκε κινητό.

Ακόμα μία έφοδος πραγματοποιήθηκε σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού. Αντίστοιχη έφοδος για έρευνα έγινε πριν από λίγες μέρες, ενώ ακολούθησε και έρευνα στις φυλακές της Κέρκυρας. Αυτήν τη φορά η έρευνα στον Κορυδαλλό είχε σαν κέντρο τα κελιά των καταδικασμένων για τρομοκρατία. Μέχρι στιγμής αυτό που βρέθηκε ήταν ένα κινητό στο κελί του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ βρέθηκαν ναρκωτικά και ρόπαλα σε άλλα σημεία της φυλακής.

Συγκεκριμένα ποσότητα δύο κιλών χασίς σε διάφορες μορφές, ανακάλυψαν προ ολίγων ωρών σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού σε βάθος περίπου μισού μέτρου στο προαύλιο της Β’ πτέρυγας του εν λόγω σωφρονιστικού καταστήματος. Ο εντοπισμός των ναρκωτικών υπήρξε μετά από πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι εν λόγω υπάλληλοι. Ακόμη βρέθηκαν κουτάλια κι άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην εκσκαφή.

Στο κελί του Χριστόδουλου Ξηρού

Στοχευμένη έρευνα στο κελί του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Χριστόδουλου Ξηρού, πραγματοποίησαν άντρες της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών (ΟΑΕΕ) στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πηγές του ethnos.gr, η έρευνα έγινε έπειτα από συγκεκριμένη πληροφορία για ύπαρξη κινητού τηλεφώνου. Οι άντρες της ΟΑΕΕ ερεύνησαν το κελί του Χριστόδουλου Ξηρού και εντόπισαν το κινητό τηλέφωνο.

Η κατάσχεση του τηλεφώνου έφερε την επιβεβαίωση της πληροφορίας. Έρευνα γίνεται για να εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο εισήχθη στις φυλακές το κινητό. Έρευνες έγιναν και σε κοινόχρηστους χώρους των φυλακών, όπου βρέθηκαν ξύλινα κοντάρια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν και κάποιες κενές τηλεκάρτες άνευ σημασίας.

Tην προηγούμενη Τρίτη πραγματοποιήθηκε έρευνα, σε 16 κελιά και κοινόχρηστους χώρους δύο πτερύγων των ίδιων φυλακών, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους με τη συνδρομή της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών. Στην έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, αυτοσχέδια μαχαίρια, κατσαβίδια, σουβλί, ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επτά αυτοσχέδια μαχαίρια, αυτοσχέδιο σουβλί και 2 αυτοσχέδια κατσαβίδια, αυτοσχέδιο ρόπαλο, 3 αυτοσχέδιες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 0,19 γρ, 60 χάπια (ψυχοφάρμακα), χαρτοκόπτης και 2 ψαλιδάκια, 3 μεταλλικά σφαιρίδια, 9 κινητά τηλέφωνα και 10 φορτιστές, 3 USB, 13 hands free, 5 κάρτες sim, 54 τηλεκάρτες, 2 subwoofer, 7 ηχεία, bluray player και συσκευή αναπαραγωγής ήχου mp3, 2 καθρεφτάκια παρακολούθησης, 6 σπάτουλες, μυστρί, μεντεσές, μπουκάλι διαλυτικού, πέτρα, αντίσταση, 3 ζάρια, τμήμα τζαμιού και πλεξιγκλάς. Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και η οικεία αστυνομική Αρχή, που διενεργεί σχετική προανάκριση. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments