Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Πέθανε 49χρονος στο ΑΧΕΠΑ – 290 οι νεκροί από τον ιό

Κορωνοϊός Ελλάδα: Πέθανε 49χρονος στο ΑΧΕΠΑ – 290 οι νεκροί από τον ιό
Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλος ένας άνθρωπος κατέληξε από τον ιό στη χώρα. Στα 290 τα θύματα της πανδημίας.

Ένας 49χρονος κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ, το 290ο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο άνδρας νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ από την 1η Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Θυμίζουμε ότι χθες ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 156 νέα κρούσματα, ενώ 5 άνθρωποι κατέληξαν εξαιτίας του ιού. Αναλυτικά η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 156 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11663, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. 2258 (19.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5065 (43.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 160 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 289 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

10 κρούσματα σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας – Κρούσματα και στα Τρίκαλα

Λίγο νωρίτερα, σήμερα Τρίτη, έγινε γνωστό ότι δέκα εργαζόμενοι σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Οι χώροι εργασίας με πολλούς εργαζομένους, όπως είναι τα εργοστάσια και ειδικά τα εργοστάσια τροφίμων, αναδεικνύονται σε επικίνδυνους χώρους διασποράς του ιού. Στη Βόρεια Ελλάδα είχαμε ξανά περιπτώσεις διασποράς σε εργοστάσια, όπως στη Χαλκιδική και την Καβάλα.

Όσον αφορά τα Γιαννιτσά οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ. Μετά από αυτό, το εργοστάσιο προχώρησε στην απαραίτητη απολύμανση όλων των χώρων.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην πόλη των Τρικάλων ύστερα από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε δύο σχολικές μονάδες. Πρόκειται για ένα βρεφονηπιακό σταθμό και ένα γυμνάσιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, βρέθηκε θετικός στον ιό εργαζόμενος του βρεφονηπιακού σταθμού. Οι αρμόδιοι, από το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και αντιμετωπίζουν την κατάσταση με απολυμάνσεις και στις δύο εκπαιδευτικές μονάδες των Τρικάλων.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων, Λέσχη 97,6, τόνισε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον ΕΟΔΥ, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments