Ελλάδα

Ολλανδία κορωνοϊός: Σε 10ήμερη καραντίνα όσοι επιστρέφουν από ελληνικά νησιά

Ολλανδία κορωνοϊός: Σε 10ήμερη καραντίνα όσοι επιστρέφουν από ελληνικά νησιά
Ολλανδία κορωνοϊός: Σε πορτοκαλί λίστα μπαίνουν τα ελληνικά νησιά. Μετά την Βρετανία και η Ολλανδία εφαρμόζει 10ημερη καραντίνα για όσους επιστρέφουν από συγκεκριμένα ελληνικά νησιά.

Μετά τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βρετανία και η Ολλανδία αλλάζει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα. Σε δεκαήμερη καραντίνα θα μπαίνουν όσοι επιστρέφουν από ελληνικά νησιά από σήμερα 8 Σεπτεμβρίου. Στην «κίτρινη» λίστα παραμένουν η Πελοπόννησος και η ηπειρωτική Ελλάδα. Μόλις χθες (07.09.2020) η Βρετανία είχε κάνει το ίδιο με επτά ελληνικά νησιά.

Η νέα ταξιδιωτική οδηγία από την Ολλανδία και η ένταξη των ελληνικών νησιών στην «πορτοκαλί» λίστα σημαίνει ότι όλα τα απολύτως απαραίτητα ταξίδια στα νησιά αποθαρρύνονται σθεναρά. Αιτία, όπως αναφέρεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας, είναι το γεγονός πως πολλοί τουρίστες μολύνονται από τον κορονοϊό ενώ κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Όσοι επιστρέφουν από σήμερα στην Ολλανδία από τα ελληνικά νησιά, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα  και αν εμφανίσουν συμπτώματα (πυρετός, δύσπνοια, βήχα, καταρροή), όπως αναφέρει η ανακοίνωση, πρέπει να επικοινωνήσουν με τις υγιειονομικές αρχές για να εξεταστούν.

Ο τουρισμός μας αυτήν τη στιγμή είναι τρία βήματα πίσω λένε οι ξενοδόχοι

Για την Βρετανία η οδηγία που ανακοινώθηκε μόλις χθες και έχει προκαλέσει σύγχυση στους τουρίστες που βρίσκονται ήδη εδώ μπαίνει σε εφαρμογή από αύριο, ενώ για την Ολλανδία όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος η ανακοίνωση αναμένεται από ώρα σε ώρα. «Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με την Βρετανική αγορά εστιάζεται στην Κρήτη γιατί η Tui από τις 22 Σεπτεμβρίου σταματάει το πρόγραμμα της για Χανιά και Ηράκλειο που σημαίνει πως από εδώ και στο εξής θα έχει μόνο επιστροφές».

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος των ξενοδόχων, τα βρετανικά δημοσιεύματα που θέλουν χιλιάδες τουρίστες να μπαίνουν σε ατελείωτες λίστες αναμονής για ένα εισιτήριο, προκειμένου να φτάσουν στην χώρα τους πριν την έναρξη του μέτρου της 14ημερης καραντίνας είναι 100% υπερβολικά, καθώς οι πτήσεις είναι ήδη προγραμματισμένες. Αυτό σημαίνει πως όσο κι αν κάποιος επιθυμεί να φύγει εδώ και τώρα δεν μπορεί αφού και λίγες θέσεις να υπάρχουν στις πτήσεις, τα last minute εισιτήρια πληρώνονται ακριβά.

Κλείνουν πρόωρα χιλιάδες ξενοδοχεία

«Μέχρι τον Αύγουστο ο τουρισμός στη χώρας μας ήταν δυο βήματα πίσω, τώρα είναι τρία αυτό είναι ξεκάθαρο. Εκτός από την Μεγάλη Βρετανία, την ίδια οδηγία, για κάποιες περιοχές της χώρας θα βγάλει σήμερα και η Ολλανδία. Για παράδειγμα το πρόβλημα στην Κρήτη με την διασπορά του κορονοϊού εντοπίζεται στα Μάλια. Οι έλεγχοι έπρεπε να ήταν πιο αυστηροί. Η Κρήτη την πάτησε με τα Μάλια και την Γεωργιούπολη στη Χανιά. Όταν επιστρέφει ο τουρίστας στη Βρετανία και του λένε από που γύρισες εκείνος λέει από την Κρήτη δεν δίνει τα Μάλια ή την Γεωργιούπολη», αναφέρει ο Γρηγόρης Τάσιος

Και προσθέτει: «Δεν υπάρχουν τελευταίας στιγμής πτήσεις να το ξεκαθαρίσουμε αυτό όλες είναι προγραμματισμένες. Το αν κάποιος θελήσει ν αναζητήσει εισιτήριο για να επιστρέψει εδώ και τώρα από την μια είναι λογικό να το βρει ακριβότερο και από την άλλη δεν προλαβαίνει γιατί από αύριο στη χώρα του θα έχουν καραντίνα. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θέλουν να πουν οι Βρετανοί με όλα αυτά τα δημοσιεύματα. Η σεζόν έχει τελειώσει στην ουσία από τα 5,5 χιλιάδες ανοιχτά ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο θα μείνουν τα 2,5 χιλιάδες ανοιχτά. Πάμε για ένα πρόωρο κλείσιμο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments