Διεθνή

Καλιφόρνια φωτιές: Ένα πάρτι προκάλεσε τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει την πολιτεία

Καλιφόρνια φωτιές: Ένα πάρτι προκάλεσε τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει την πολιτεία
Καλιφόρνια φωτιές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί πέντε κομητείες λόγω της πύρινης λαίλαπας.

Πάρτι για την αποκάλυψη του φύλου μωρού εγκύου γυναίκας προκάλεσε τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει τις τελευταίες ημέρες δασικές εκτάσεις της νότιας Καλιφόρνιας. Για το γεγονός ευθύνεται πυροτεχνική καπνογόνος συσκευή που χρησιμοποιήθηκε στη γιορτή, σε κατοικία κοντά στο εθνικό πάρκο Γιουκάιπα, ανατολικά του Λος Άντζελες. Σύμφωνα την ανακοίνωση της πυροσβεστικής, η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει 28.000 στρέμματα.

Την ίδια ώρα, η Καλιφόρνια κατέγραφε την υψηλότερη θερμοκρασία στη σύγχρονη ιστορία της, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να ανακοινώνει ότι στο Λος Άντζελες το θερμόμετρο έδειξε 49,4 βαθμούς Κελσίου. Η μεγαλύτερη πυρκαγιά που μαίνεται αυτή την στιγμή στην πολιτεία είναι αυτή στον εθνικό δρυμό Σιέρα, στα βόρεια της Καλιφόρνιας, που έχει κάψει 200.000 στρέμματα δάσους.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου, ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πέντε κομητείες εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών.

Στις κομητείες αυτές, συμπεριλαμβάνονται το Φρέσνο, η Μαντέρα, η Μαριπόζα, το Σαν Μπερναντίνο, αλλά και Σαν Ντιέγκο, όπως ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη σε σχετική ανακοίνωση αργά το βράδυ. Η ανακοίνωση έγινε μετά τη μεγάλη δασική φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής 4 Αυγούστου. Μία έκταση 182.100 στρεμμάτων έγινε στάχτη, ενώ η κατάσταση επέβαλε την απομάκρυνση κατοίκων από τις εστίες τους, αλλά και το κλείσιμο δρόμων στην περιοχή του Φρέσνο που βρίσκεται στα κεντρικά της πολιτείας. Συνολικά οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 3.000 κατασκευές έχουν καταστραφεί από το ξέσπασμα των δασικών πυρκαγιών σε ολόκληρη την Καλιφόρνια.

Ανάμεσα στα θύματα των φονικών πυρκαγιών είναι και ένας πιλότος.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο που χειριζόταν, κατέπεσε στην προσπάθειά του να περιορίσει το πύρινο μέτωπο στην περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το ελικόπτερο τύπου Bell UH-1H βρισκόταν σε αποστολή πυρόσβεσης στο Hill Fire, περίπου εννέα μίλια νότια της Κοαλίνγκα. Το ίχνος του ελικοπτέρου χάθηκε γύρω στις 11 το πρωί τοπική ώρα στις 20 Αυγούστου, όταν ο σερίφης της περιοχής δέχθηκε κατεπείγον σήμα για απώλεια αεροσκάφους και έρευνα για τον εντοπισμό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments