Ελλάδα

Folli Follie: Προφυλακιστέοι οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Folli Follie: Προφυλακιστέοι οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος
Folli Follie: Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους στην 35η ανακρίτρια Κων. Αλεξοπούλου, ο ιδρυτής της εταιρίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης.

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους στην 35ηανακρίτρια Κων. Αλεξοπούλου, ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης. Αντίθετα ελεύθερη αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου.

Στο γραφείο της ανακρίτριας έφτασαν το πρωί της Τετάρτης ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η συζυγός του Καίτη. Ακολούθησε η απολογία του γιου τους Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, ο οποίος επίσης κατηγορείται για την υπόθεση. Οι τρεις τους εμφανίστηκαν στην 35η ανακρίτρια μετά από δυο προθεσμίες που έχουν ζητήσει και έχουν λάβει. Και οι τρεις «πρωταγωνιστούν» στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την μεγάλη υπόθεση απάτης της Folli Follie.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι απολογούνται για βαρύτατα κακουργήματα που τους έχουν απαγγελθεί στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση. Η Καίτη Κουτσολιούτσου απολογήθηκε για τρία κακουργήματα, ήτοι αυτά της απάτης, του ξεπλύματος χρήματος και της χειραγώγησης μετοχών.

Οι ιδρυτές του Ομίλου είναι οι θεωρούμενοι βασικοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, για την οποία κλήθηκαν σε απολογία περίπου 30 κατηγορούμενοι, οικονομικά στελέχη της εταιρείας και θυγατρικών της στην Ασία κ.α., οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.

Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος βαρύνονται με πέντε κακουργήματα που αφορούν απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, χειραγώγηση αγοράς, πλαστογραφία και εγκληματική οργάνωση, την οποία, κατά το κατηγορητήριο, δημιούργησαν οι ίδιοι προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους για αυξημένη κερδοφορία μέσω παραποιημένων στοιχείων, πλασματικών τραπεζικών statement και κυκλωτικών κινήσεων κεφαλαίων. Η Καίτη Κουτσολιούτσου θα απολογηθεί για τρία κακουργήματα: απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και χειραγώγηση μετοχών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που χειρίζεται η 35η ανακρίτρια, οι κατηγορίες αφορούν το διάστημα από το 2000 έως το πρώτο τρίμηνο του 2018. Για τα πεπραγμένα του Ομίλου εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες, ενώ ερευνάται και ο ρόλος φυσικών και νομικών προσώπων και φορέων εκτός της εταιρείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments