Ελλάδα

Ζάκυνθος ΔΕΗ: Εργατικό ατύχημα – Νεκρός 32χρονος συντηρητής δικτύου

Ζάκυνθος ΔΕΗ: Εργατικό ατύχημα – Νεκρός 32χρονος συντηρητής δικτύου
Ζάκυνθος ΔΕΗ: Ένας 32χρονος άνδρας που εργαζόταν σε εταιρία που είχε αναλάβει τη συντήρηση του δικτύου ρεύματος, έχασε τη ζωή του ενώ εκτελούσε έργα πάνω σε κολόνα ρεύματος.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 32χρονος εργάτης στη Ζάκυνθο. Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν σε εταιρία που είχε αναλάβει τη συντήρηση δικτύου ρεύματος και έχασε τη ζωή του, ενώ εκτελούσε εργασίες πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 32χρονος είχε ανέβει σε ξύλινη κολόνα και πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης καλωδίου στα Ξύγκια, όταν ένα καλώδιο δικτύου που κόπηκε από άλλον πυλώνα, σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν ο άτυχος εργάτης, κόπηκε και έπεσε πάνω του, επιφέροντας τον ακαριαίο θάνατό του. Για το δυστύχημα το οποίο συνέβη στις 9.40 το πρωί, διενεργείται προανάκριση από την ασφάλεια Ζακύνθου. 

Εργατικά ατυχήματα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ

Δυστυχώς τα εργατικά ατυχήματα σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Πριν από ένα μήνα στις 3/1/2020 στο Ρέθυμνο είχαμε ακόμα ένα εργατικό ατύχημα σε εργολαβικό εργαζόμενο του ΔΕΔΔΗΕ. Με αφορμή αυτό το περιστατικό το σωματείο των τεχνικών της ΔΕΗ στο Ρέθυμνο ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

Ζητούμε επίσης να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία, να σταματήσουν οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, η απουσία λήψης μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία από τους εργοδότες, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε τέτοιου είδους εργατικά ατυχήματα. Ζητούμε επίσης από την διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, να σταματήσει πλέον να προχωρά στην σύσταση εργολαβιών χωρίς λόγο και αιτία, απλά για να απαξιώνει την επιχείρηση και την προσφορά των εργαζομένων, δίνοντας φιλέτα εργασιών σε ιδιώτες.Οι εργαζόμενοι με την εμπειρία, την τεχνογνωσία, αλλά και την προσφορά τους έχουν αποδείξει ότι μπορούν και θέλουν να στηρίξουν την επιχείρηση και να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο που χρόνια τώρα υπηρετούν και καταξιώνουν.

Οι εργαζόμενοι στο ΔΕΔΔΗΕ γνωρίζουν ότι, οι εργολαβίες που συστήνονται έχουν σαν μοναδικό στόχο την απαξίωση της επιχείρησης, για να προχωρήσει η πώληση του όπως χρόνια τώρα μεθοδεύεται. Τονίζουμε δε ότι κάθε τέτοια σκέψη θα μας βρει απέναντι, γιατί είναι απέναντι στα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου αλλά και των εργαζομένων. Εμείς στον αντίποδα προβάλουμε την τεχνογνωσία , την εμπειρία, το φιλότιμο, αλλά και την προσφορά μας στην επιχείρηση, που όλα αυτά τα χρόνια την κατέστησαν τον αξιόπιστο διανομέα και τροφοδότη του ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε σπίτι , επιχείρηση, φορέα.

Τα παραπάνω είναι τα εχέγγυα έτσι ώστε να παραμείνει ο ΔΕΔΔΗΕ ο αξιόπιστος φορέας και τροφοδότης του ηλεκτρικού ρεύματος του πολύτιμου αγαθού για την κοινωνία στην χώρα μας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ανανεώνοντας το έμψυχο δυναμικό του, παράλληλα εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές του, προσφέροντας έτσι καλές υπηρεσίες στη κοινωνία αλλά και στην οικονομία της πατρίδας μας»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments