Nέα της αγοράς

Forthnet: Ολοκληρώθηκε η πώληση στον όμιλο United

Forthnet: Ολοκληρώθηκε η πώληση στον όμιλο United
Forthnet: Στόχος της πώλησης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης και διαδικτύου.

Η Forthnet ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ τραπεζών και United Group για την απόκτηση της Forthnet από την πανίσχυρη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία – μέλος της BC Partners.

Σημειώνεται ότι η United Group, που συμφώνησε να αποκτήσει σταδιακά το σύνολο της έκθεσης των τραπεζών σε μετοχές, δάνεια, μετατρέψιμα ομόλογα της Forthnet και να αιμοδοτήσει με νέα κεφάλαια την εταιρεία, αποτελεί μια από τις ισχυρότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στη νοτιοανατολική Ευρώπη, έχοντας παρουσία σε έξι χώρες και ετήσια έσοδα σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Στόχος της κίνησης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης και διαδικτύου όπου η Forthnet διατηρεί μια ισχυρή πελατειακή βάση περίπου 700.000 συνδρομητών οι οποίοι μπορούν να αυξηθούν σημαντικά με την προσθήκη νέου τηλεοπτικού περιεχομένου, αλλά και η επέκταση των δραστηριοτήτων της σε νέες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας που εκ των πραγμάτων θα επανασχεδιάσουν τον ανταγωνιστικό χάρτη στον κλάδο.

Η ανακοίνωση της Forthnet έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της από 2 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοίνωσης, αναφορικά με την αναμενόμενη ολοκλήρωση της συναλλαγής μεταξύ των Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank (οι «Πωλητές» και, ο καθένας, ο «Πωλητής») και του Ομίλου United (ο «Αγοραστής» και, μαζί με τους Πωλητές, τα «Συμβαλλόμενα Μέρη»), η Forthnet A.E. ενημερώθηκε περαιτέρω από τον Αγοραστή ότι η ολοκλήρωση έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2020, όπως είχε προηγουμένως προγραμματιστεί και ανακοινωθεί. Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments