Ελλάδα

Φωτιά Ανάβυσσος: Η ηρωίδα που έδωσε μάχη με τις φλόγες – Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες

Φωτιά Ανάβυσσος: Η ηρωίδα που έδωσε μάχη με τις φλόγες – Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες
Φωτιά Ανάβυσσος: Στις εικόνες που αιχμαλώτισε εχθές ο φακός του πολυβραβευμένου Άρη Μεσσήνη, μια γυναίκα εμφανίζεται να δίνει μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Αναβύσσου, περιτριγυρισμένη από πυκνούς καπνούς και με το πρόσωπό της «καρβουνιασμένο».

Δέος προκαλούν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο από τη χθεσινή φωτιά στην Ανάβυσσο, καθώς αποτυπώνουν με τον πιο εύγλωττο τρόμο την αγωνία και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών, είτε επαγγελματικά είτε εθελοντικά.

Στις εικόνες που αιχμαλώτισε εχθές ο φακός του πολυβραβευμένου Άρη Μεσσήνη, μια γυναίκα εμφανίζεται να δίνει μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Αναβύσσου, περιτριγυρισμένη από πυκνούς καπνούς και με το πρόσωπό της «καρβουνιασμένο». Η έκφρασή της αποκαλύπτει το πείσμα και την δύναμη που κρύβει μέσα της αυτή η ηρωίδα, που βρέθηκε στο σημείο ως μέλος της Ελληνικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΜΕΔ).

Σύμφωνα με το notia.gr, πρόκειται για την Κατερίνα Ιωαννίδου από τον Πειραιά, η οποία εργάζεται ως υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού. Σύμφωνα με την σελίδα της κυρίας Ιωαννίδου στο στο Facebook, ο εθελοντισμός αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής της, καθώς συμμετέχει σε πολλές ομάδες και έχει έντονη φιλοζωική δράση.

Πολιτική προστασία Δήμου Σαρωνικού! … Ανάβυσσος…'Οταν η γυναίκα τα έχει δώσει όλα!!!RESPECT!!!© Aris Messinis/AFP

Gepostet von Dimitri Messinis am Mittwoch, 9. September 2020

Συνεχίζονται οι έρευνες για εμπρησμό

Μετά από ώρες και πολλά καμένα στρέμματα γης, η φωτιά σε Κερατέα και Ανάβυσσο είναι υπό έλεγχο. Στα μέτωπα παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εμπρησμό. Να υπογραμμίσουμε ότι έχουν καεί σπίτια και οχήματα, αν και μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πόσα και που είναι αυτά.

Η βελτιωμένη εικόνα από τα μέτωπα της πυρκαγιάς έχει να κάνει και με την πτώση των ανέμων κατά τις βραδινές ώρες, οι οποίοι όλη την ημέρα αποτελούσαν «εφιάλτη» για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά «άγγιξε» την Ανάβυσσο, ενώ θυμίζουμε ότι εκκενώθηκαν η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι, ενώ ο Δήμος Σαρωνικοιύ κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού, για την εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

Κατά τις απογευματινές ώρες αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου. Δείτε βίντεο του pagenews.gr από τη μάχη με τις φλόγες:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments