Ελλάδα

Φωτιές Ανατολική Αττική: Αυτές είναι οι περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Φωτιές Ανατολική Αττική: Αυτές είναι οι περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Φωτιές Ανατολική Αττική: Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Βασιλείου Παπαγεωργίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν 5 περιοχές λόγω των πυρκαγιών.

Οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική οδήγησαν στη λήψη έκτακτων μέτρων. Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Ενότητες:

• Αναβύσσου,

• Παλαιάς Φώκαιας,

• Σαρωνίδος και

• Καλυβίων-Θορικού του Δήμου Σαρωνικού, καθώς και

• Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 09-09-2020 στις παραπάνω περιοχές. Η εν λόγω κήρυξη ισχύει για έξι μήνες.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος προχώρησε στην άμεση οικονομική στήριξη των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, που επλήγησαν από τη χθεσινή πυρκαγιά με το ποσό των 500.000 ευρώ. Ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης, τις πληγείσες περιοχές και είδε από κοντά τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

Ακολούθως συμμετείχε σε σύσκεψη με τους δημάρχους Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου και Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά. Στη σύσκεψη ανακοίνωσε ότι καθένας από τους δύο δήμους θα λάβει από 250.000 ως έκτακτη επιχορήγηση για αποκατάσταση των ζημιών σε δημοτικές υποδομές και οδοποιία και ως αποζημιώσεις προς τις οικογένειες που κάηκαν οι οικίες τους.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, τα χρήματα θα χορηγηθούν, άμεσα, από το υπουργείο Εσωτερικών από τη στιγμή που θα κατατεθούν τα απαραίτητα έγγραφα από τους Δήμους. Ο υπουργός Εσωτερικών συνάντησε και συνεχάρη για το θάρρος και την αυτοθυσία της την υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού, Κατερίνα Ιωαννίδου, η οποία κατά τη χθεσινή πυρκαγιά, έδωσε μάχη με τις φλόγες στην προσπάθεια να σωθούν ζωές και περιουσίες.

Φωτιές σήμερα σε Αρτέμιδα, Πάρνηθα και Νέα Μάκρη

Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε στην Αρτέμιδα, στη συμβολή της οδού Αρίωνος με την οδό Κωστή. Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτή τη στιγμή μετά από την έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Βέβαια, υπάρχει εγρήγορση για τυχόν αναζωπυρώσεις, με τους πυροσβέστες να μένουν στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική κινητοποίησε 65 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, το ΜΕΠΕ και 3 ελικόπτερα. Βοήθεια υπήρξε από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Προληπτικά είχε εκκενωθεί ο οικισμός Αγία Κυριακή. Σε ύφεση είναι και οι πυρκαγιές σε Πάρνηθα και Νέο Βουτζά που είχαν σημειωθεί νωρίτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments