Διεθνή

Φωτιά Βηρυτός: Πύρινη κόλαση εκεί όπου έγινε η φονική έκρηξη

Φωτιά Βηρυτός: Πύρινη κόλαση εκεί όπου έγινε η φονική έκρηξη
Φωτιά Βηρυτός: Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, εκεί όπου είχε γίνει η φονική έκρηξη που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 190 ανθρώπους.

Ένα μήνα και έξι μέρες μετά τη φονική έκρηξη που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 190 ανθρώπους, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο λιμάνι της Βηρυτού. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε συναγερμό, καθώς υπάρχει μεγάλη φωτιά σε αποθήκη με μηχανέλαιο και ελαστικά στο λιμάνι.

Για άλλη μια φορά έχουν καλύψει την πόλη πυκνοί καπνοί, ενώ υπάρχουν ρίψεις νερού από πυροσβεστικό ελικόπτερο για να σβήσει η πυρκαγιά. Εικόνες που μεταδίδονται από τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ένα ελικόπτερο με δεξαμενή με νερό να πετάει ήδη στην περιοχή.

Δείτε βίντεο από την προσπάθεια κατάσβεσης

Δείτε φωτογραφίες από το Reuters

Θυμίζουμε ότι η τεράστια έκρηξη που έγινε την 4η Αυγούστου κατέστρεψε το λιμάνι και κατοικημένη περιοχή γύρω από αυτό και βύθισε στο πένθος τη Βηρυτό και ολόκληρο τον Λίβανο. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η νέα φωτιά στη Βηρυτό ξέσπασε σήμερα 10 Σεπτεμβρίου στη ζώνη αφορολόγητων προϊόντων του λιμανιού, ενώ μια τεράστια στήλη καπνού είναι ορατή από πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας. Στρατιωτική πηγή σημείωσε ότι προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Έχουν εξανεμιστεί οι ελπίδες για τους αγνοούμενους

Θυμίζουμε ότι οι ελπίδες για να βρεθεί ζωντανός κάποιος κάτω από τα συντρίμμια έχουν εξανεμιστεί. Πριν πέντε μέρες ο Ζορζ Αμπού Μούσα διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας του Λιβάνου, είχε δηλώσει ότι: «Οι έρευνες συνεχίζονται από προχθές, όμως οι πιθανότητες» να βρεθούν θύματα είναι «πολύ μικρές». «Δεν έχουμε εντοπίσει τίποτα μέχρι στιγμής», πρόσθεσε. Χιλιανοί διασώστες εντόπισαν την Πέμπτη 3/9 στη Βηρυτό καρδιακό παλμό κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου, γεννώντας ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντα μετά την έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έκρηξη της 4ης Αυγούστου, 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, με το κόστος των άμεσων ζημιών να εκτιμάται στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε η προεδρία του υπουργικού συμβουλίου. Επιπλέον πρόσθεσε ότι 50.000 σπίτια, εννέα μεγάλα νοσοκομεία και 178 σχολεία έχουν υποστεί ζημιές. Περισσότερα από τα μισά νοσοκομεία της Βηρυτού, μεταξύ αυτών τρία από τα μεγαλύτερα, είναι «εκτός λειτουργίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments