Διεθνή

Το μήνυμα του Μακρόν στα ελληνικά για τη Μόρια

Το μήνυμα του Μακρόν στα ελληνικά για τη Μόρια
Μακρόν Μόρια: «Η Γαλλία θα δώσει για άλλη μια φορά το παρών της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος.

Με ανάρτησή του στα Social Media o πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αναφέρθηκε -σε άψογα ελληνικά- στα τραγικά γεγονότα της Μόριας εκφράζοντας την αλληλεγγύη του και σημειώνοντας πως η χώρα του θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας. «Η Γαλλία θα δώσει για άλλη μια φορά το παρών της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα» ανέφερε.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου:

«Η πυρκαγιά ενός προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο αποτελεί ένα επιπλέον δράμα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη σε δεινή κατάσταση. Η Γαλλία θα δώσει για άλλη μια φορά το παρών της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Αύριο θα δω τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν στην Κορσική σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν συναντιούνται σήμερα, στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Συνόδου, στην Κορσική στέλνοντας μήνυμα συμμαχίας προς την Τουρκία. Με φόντο την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, οι δυο τους θα στείλουν σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως τυχόν εξακολούθηση των ενεργειών στην περιοχή θα έχει ως αντίκτυπο τη σοβαρή επιδείνωση της ευρω – τουρκικής σχέσης, αλλά και επώδυνα αντίμετρα.

Εκτός από την κατάσταση στη Μεσόγειο, Μητσοτάκης και Μακρόν αναμένεται να συζητήσουν όλες τις λεπτομέρειες της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών προκειμένου αυτές να οριστικοποιηθούν με στόχο να «πέσουν» οι υπογραφές εντός του μήνα. Επιπλέον, θα συζητήσουν για εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας και αγορά οπλικών συστημάτων με σαφή προτεραιότητα τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, 4ης γενιάς, Rafale. Τα βασικά χαρακτηριστικά του Rafale ακολουθούν την πεπατημένη για τα σύγχρονα μαχητικά. Καθοδηγούμενο από ένα σύστημα ελέγχου το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία fly-by-wire τριών ψηφιακών διαύλων και ενός αναλογικού, επιτρέπεται στο αεροσκάφος να είναι αεροδυναμικά ασταθές για να επιτυγχάνει τη μέγιστη δυνατή ελιξιμότητα.

Ορισμένα από τα αεροσκάφη αυτά θα είναι καινούρια και κάποια μεταχειρισμένα. Η αγορά τους προωθείται προκειμένου να γίνουν γρήγορα διαθέσιμα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενδεχομένως και εντός 12 μηνών, χρονικό διάστημα αρκετά σύντομο αν σκεφτεί κανείς τις διαδικασίες που απαιτούνται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αποχωρήσει για το γαλλικό νησί το μεσημέρι και το πρόγραμμα του, όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου έχει ως εξής:

  • 15:00 (τοπική ώρα) Συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής Κοινότητας Cargese της Κορσικής
  • 16:00 Συνάντηση του με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμάνουελ Μακρόν
  • 17:30 Συμμετοχή στην Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης που διεξάγεται υπό την προεδρία του Μακρόν
  • 19:30 Κοινή συνέντευξη τύπου
  • 20:45 Επίσημο δείπνο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments