Ελλάδα

Αποκλειστικό: Στον αέρα ο κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Αποκλειστικό: Στον αέρα ο κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας
Οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ μίλησαν στο Pagenews.gr σχετικά.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν θα γίνει ή όχι ο κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα από ολόκληρο τον κόσμο, με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών και την παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων θεατών. Η πανδημία του κορωνοϊού και η εξέλιξή του, όσον αφορά τα κρούσματα, προβληματίζει ιδιαίτερα τόσο τους διοργανωτές, όσο και την επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ. Οι άνθρωπο του ΣΕΓΑΣ μίλησαν στο pagenews.gr σχετικά με το σημαντικό αυτό γεγονός λέγοντας ότι προέχει η ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας, αλλά η διεξαγωγή του κλασικού Μαραθωνίου θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα προκύψουν.

«Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή όλα είναι στον αέρα. Υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί ο Μαραθώνιος, αλλά αυτό θα το γνωρίζουμε αρχές Οκτωβρίου, όταν ο ΕΟΔΥ έχει στα χέρια του στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού. Οι προετοιμασίες για τον αγώνα συνεχίζονται, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα γίνει. Εάν πραγματοποιηθεί, θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών και των διοργανωτών. Έτσι θα έχουμε λίγες συμμετοχές και θα γίνει και κλεισμένων των θυρών. Ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου όπου μαζί με τον ΕΟΔΥ θα αποφασιστεί το εάν θα γίνει ή θα ακυρωθεί ο Μαραθώνιος».

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες με ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ ενημέρωνε το κοινό ότι ακυρώνεται ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας 2020. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έλεγε: «Μετά την απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που απαγορεύει αγώνες δρόμου με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες και εργαζόμενους στο σύνολο κάθε διοργάνωσης εκτός Σταδίου, ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, ανακοινώνουν τη ματαίωση της διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2020, που ήταν προγραμματισμένος για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο Ημιμαραθωνίος Αθήνας θα διεξαγόταν με τη σύμφωνη γνώμη και σχετική έγγραφη άδεια τόσο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, όσο και της Περιφέρειας Αττικής, εφόσον το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που έχει εκπονήσει ο ΣΕΓΑΣ και είχε εγκριθεί από την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ παρέμενε σε ισχύ. Το Πρωτόκολλο προέβλεπε αυστηρούς κανονισμούς τήρησης φυσικών αποστάσεων και μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας, η πληρότητα του δε είχε ως αποτέλεσμα την καθολική αποδοχή του στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, όπου χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπο για ανάλογες εκδηλώσεις. Για ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα, δεν μπορεί παρά να ευχαριστήσουμε την Οργανωτική, την Τεχνική και την Υγειονομική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, καθώς και όλα τα στελέχη και τις υπηρεσίες του ΣΕΓΑΣ, του Δήμου Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Η ματαίωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2020 είναι μία πραγματικά δυσάρεστη απόφαση, που γνωρίζουμε ότι στενοχωρεί τους δρομείς και εθελοντές της διοργάνωσης, για την οποία ο ΣΕΓΑΣ, σ’ αυτήν την αργή φάση που ακυρώνεται, έχει ήδη προβεί σε μία σειρά από σημαντικές δαπάνες. Προέχει όμως και αποτελεί πρώτη προτεραιότητά μας η προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι διοργανωτές και συνδιοργανωτές του Ημιμαραθωνίου Αθήνας θέλουν επίσης να ευχαριστήσουν θερμότατα όλους όσοι συνέβαλαν μέχρι σήμερα στην άριστη προετοιμασία της διοργάνωσης και ιδίως την ERGΟ Ασφαλιστική, Μεγάλο Χορηγό της διοργάνωσης, όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές του ΣΕΓΑΣ και κυρίως τους θεσμικούς συνεργάτες της διοργάνωσης, όπως η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, ο ΟΑΣΑ και η ΤΡΕΝΟΣΕ, τα Μουσεία Ακρόπολης και Μπενάκη, οι Σύλλογοι Δρομέων Υγείας και όλες οι εθελοντικές και διασωστικές ομάδες.

Οι δρομείς που είχαν εγγραφεί στη διοργάνωση θα λάβουν εντός της εβδομάδας προσωπική ενημέρωση αναφορικά με τη δυνατότητα μεταφοράς της εγγραφής τους στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2021 ή την ακύρωσή της και την επιστροφή του ποσού της συνδρομής συμμετοχής τους. Σε ό,τι αφορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Δρόμου 2020, ο ΣΕΓΑΣ, αφού διαβουλευτεί με όλους τους εμπλεκόμενους, θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες τις αποφάσεις του για το εάν, πότε και που θα διεξαχθεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments