Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σεργκέι Λαβρόφ

Νίκος Δένδιας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σεργκέι Λαβρόφ
Νίκος Δένδιας: Στο επίκεντρο της επικοινωνίας με τον Ρώσο ομόλογό του Έλληνα υπουργού βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της επικοινωνίας βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Ωστόσο χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Πατρίκ Μεζονάβ (Patrick Maisonnave).

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Τwitter. Εξάλλου, σήμερα πραγματοποιείται και το τετ-α-τετ μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Εμανουέλ Μακρόν.

Δείτε το tweet από το υπουργείο Εξωτερικών:

Μπαράζ συναντήσεων για τον Νίκο Δένδια

Επίσης, συνάντηση με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ, πραγματοποίησε νωρίτερα την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και η επέτειος των 192 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μάλιστα, σε συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου,α ναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα υποστήριξε ότι «προς Ανατολάς έχουμε την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, η οποία οφείλω να πω προσεγγίζει και σημεία παραλογισμού» και τόνισε: «Είναι κρίμα διότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία εκπέμπει παντού λογική, σοβαρότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, σεβασμό στην ανάγκη για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας. Είναι κρίμα να έχουμε έναν γείτονα ο οποίος δεν προσλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο την πραγματικότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments