Ελλάδα

Φωτιά σε πλοίο: Δύο τραυματίες μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς σε καράβι αναψυχής στον Πόρο

Φωτιά σε πλοίο: Δύο τραυματίες μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς σε καράβι αναψυχής στον Πόρο
Φωτιά σε πλοίο: Πυρκαγιά ξέσπασε σε καράβι αναψυχής στον Πόρο. Δύο άτομα τραυματίστηκαν ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

Φωτιά ξέσπασε στο τουριστικό πλοίο αναψυχής «ΑΛΑΪΑ» στο λιμάνι του Πόρου χθες το απόγευμα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων. Πρόκειται για δύο άνδρες, ένα 71χρονος Έλληνα και ένα 21χρονο υπήκοο άλλης χώρας που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και με ελαφρά εγκαύματα στο νοσοκομείο του Άργους.

Στο πλοίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία,ενώ βρισκόταν πρυμνοδετημένο στον παλαιό λιμένα Πόρου, με συνολικά δεκατρείς επιβαίνοντες.

Άμεσα από το πλοίο απομακρύνθηκαν όλοι οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και ενημερώθηκε κλιμάκιο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την συνδρομή του οποίου κατασβέστηκε η πυρκαγιά, η οποία είχε εκδηλωθεί στο μηχανοστάσιο. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο υπό ναύλωση Ε/Γ -Τ/Ρ αναψυχής «ΑΛΑΪΑ» Ν.Π. 8069, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στον παλαιό λιμένα Πόρου, με δεκατρείς (13) επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και ενημερώθηκε κλιμάκιο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου. Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την συνδρομή του οποίου κατασβέστηκε η πυρκαγιά, η οποία είχε εκδηλωθεί στο μηχανοστάσιο.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ δύο (02) από τους επιβάτες του σκάφους μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κ.Υ. Γαλατά και στη συνέχεια στο Γ.Ν. Άργους για ιατρική περίθαλψη.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΛΑΪΑ» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments