Ελλάδα

Καστοριά οπλοστάσιο: Φωτογραφίες των ευρημάτων που ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ.

Καστοριά οπλοστάσιο: Φωτογραφίες των ευρημάτων που ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ.
Καστοριά οπλοστάσιο: Πολεμικά όπλα που ήταν θαμμένα στην περιοχή Γκιόλα, ανακάλυψε χθες η ΕΛ.ΑΣ. Φωτογραφίες δημοσίευσαν σήμερα οι Αρχές με το υλικό που σοκάρει.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μετά από έρευνα οπλοστάσιο που ήταν θαμμένο σε χωράφι σε υπαίθρια επιχείρηση στην περιοχή Γκίολα της Καστοριάς. Σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με το πολεμικό υλικό που βρέθηκε και οι εικόνες είναι σοκαριστικές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των Τμημάτων Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, την οποία συνέδραμε και η 122 Ομάδα Ναρκαλιείας / Τ.Ε.Ν.Ξ., του Στρατού Ξηράς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

αντιαρματικό ρουκετοβόλο (RPG)

16 κεφαλές αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG)

79 αμυντικές χειροβομβίδες και επιθετική χειροβομβίδα,

3 πολεμικά τυφέκια, τύπου KALASHNIKOV

2 υποπολυβόλα, τύπου type – 50

4 γεμιστήρες υποπολυβόλων, τύπου type – 50

25.920 φυσίγγια

80 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων

16 συσκευασίες προωθητικής ύλης γεμίσματος αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG)

9 κυλινδρικά δακτυλίδια ελάσματος κεφαλής αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG).

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος του ιδιοκτήτη του χώρου, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών, όπλων και αρχαιοκαπηλίας. Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, εξετάζεται τόσο ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού, όσο και η ενδεχόμενη συμμετοχή συνεργών του ιδιοκτήτη του χώρου. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Το χρονικό της επιχείρησης

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά  το απόγευμα της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου. Η περιοχή αποκλείστηκε, με τους μόνιμους κατοίκους να κυκλοφορούν με ιδιαίτερη προσοχή λόγω των αστυνομικών μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, σημαντική ποσότητα όπλων και πυρομαχικών εντόπισαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς να είναι επιμελώς θαμμένα σε αγροτική περιοχή κοντά στη διασταύρωση Μαυροχωρίου προς Αμπελόκηπους (περιοχή Γκιόλε), λίγο έξω από την πόλη της Καστοριάς. Τα ευρήματα σχετίζονται με την υπόθεση σύλληψης αξιωματικού της Αστυνομίας, για όπλα και ναρκωτικά(από το 2016).

Η επιχείρηση , σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, οργανώθηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Αστυνομίας για την ύπαρξη όπλων θαμμένων στο έδαφος στη συγκεκριμένη περιοχή. Η ύπαρξη και εκρηκτικού υλικού προκάλεσε την κινητοποίηση του στρατού, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα με ασφάλεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments