Ελλάδα

Φρεγάτα Λήμνος Κρήτη: Το συγκινητικό ευχαριστώ στο χωριό που υποστήριξε το Πολεμικό Ναυτικό [pics+vid]

Φρεγάτα Λήμνος Κρήτη: Το συγκινητικό ευχαριστώ στο χωριό που υποστήριξε το Πολεμικό Ναυτικό [pics+vid]
Φρεγάτα Λήμνος Κρήτη: Η συγκινητική επιστολή που έφτασε στα χέρια των ανθρώπων στο χωριό Μύρτος.

Την ευγνωμοσύνη τους στο κρητικό χωριό Μύρτος προσπάθησαν να δείξουν η φρεγάτα «Λήμνος» και τα λοιπά υποστηρικτικά πλοία που έπλεαν για ημέρες στα ανοικτά εκεί κοντά.

Όλα ξεκίνησαν με μια κίνηση των κατοίκων και επιχειρηματιών του Μύρτου στην Ιεράπετρα προς τη φρεγάτα «Λήμνος» του Πολεμικού Ναυτικού, όταν πληροφορήθηκαν ότι είναι στο σημείο. Κάτοικοι και εστιάτορες μάζεψαν και έδωσαν φαγητά στο πλήρωμα θέλοντας να πουν με τον δικό τους τρόπο «ευχαριστώ» για τη διαρκή επαγρύπνηση, μετά και τα πρόσφατα περιστατικά με την τουρκική προκλητικότητα.

«Για να καταλάβετε, οι εστιάτορες του Μύρτου, το λιγότερο που έκαναν, ταψιά , φαγητά, παστίτσια, μουσακάδες, γαύρους, μακαρονάδες, σουβλάκια, πίτσες, ένα σωρό αγαθά. Καρπούζια, πεπόνια, μπάμιες, ό,τι έχει ο καθένας στον μπαξέ του, ό,τι έχει ο καθένας στο μαγαζί του, αναψυκτικά, νερά», είχε εκφράσει ο δύτης και διευθυντής του σκάφους που μετέφερε τα φαγητά Νίκος Λαμπράκος, σύμφωνα με το OPEN.

Ο Αλέξανδρος Παντελάκης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύρτου σημείωσε: «Το να δώσουμε ένα πιάτο φαΐ και ένα ταψί φαγητό δεν είναι το φαγητό, το καράβι έχει τα πάντα, είναι ότι αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους, αισθάνονται ότι και εμείς που είμαστε στη στεριά και πιθανόν να είμαστε πιο ασφαλείς είμαστε μαζί τους». «Συγκινήθηκαν. Ξέρετε τι είναι αυτό το πράγμα, να είναι ο άλλος μες το πέλαγος, μες τα μποφόρ, 8-9 μποφόρ, είχε αέρηδες αυτό τον καιρό, είχε βοριάδες και να βλέπουν ξαφνικά σκάφη να τους πλησιάζουν. Εμείς τους ευχαριστούμε, όχι αυτοί»σχολίασε ο Νίκος Λαμπράκος, καπετάνιος σκάφους.

Και η… απάντηση ήρθε λίγες ημέρες μετά με την επιστολή που έφτασε στα χέρια των ανθρώπων στο χωριό Μύρτος στα νοτιοανατολικά της Κρήτης, το οποίο έγινε γνωστό και αγαπητό σε όλη την Ελλάδα μετά την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία να μεταφερθούν τρόφιμα στη φρεγάτα «Λήμνος» και τα λοιπά υποστηρικτικά πλοία. Μαζί με την επιστολή, την οποία υπέγραψε η οικογένεια μέλους του πληρώματος, απεστάλη στον πρόεδρο της κοινότητας, Αλέξανδρο Παντελάκη, για να τη δώσει στον δύτη, Νίκο Λαμπράκο, που πήγε τα τρόφιμα στα πολεμικά πλοία, ως «ευχαριστώ». Μαζί ήταν και μία ζωγραφιά της φρεγάτας από τον γιο του κελευστή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments