Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης για Παιδεία: «Τα ΑΕΙ θα ορίζουν τη βάση εισαγωγής τους»

Κυριάκος Μητσοτάκης για Παιδεία: «Τα ΑΕΙ θα ορίζουν τη βάση εισαγωγής τους»
Κυριάκος Μητσοτάκης για Παιδεία: "Στοιχείο αδιαφορίας το να μπαίνει κανείς στο πανεπιστήμιο με λευκή κόλλα".

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στην Παιδεία υποστηρίζοντας με τις θέσεις του ότι  αναμένεται να γίνουν αλλαγές και μάλιστα πρόκειται για παρεμβάσεις μακροχρόνιες. «Η Παιδεία είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και για εμένα προσωπικά» απάντησε ο Πρωθυπουργός σε σχετικό ερώτημα. Ο ίδιος υπενθύμισε τον νόμο της κυβέρνησης για το άσυλο που «απελευθέρωσε τα πανεπιστήμια».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε νέο εμβληματικό νομοσχέδιο στα ΑΕΙ, όπου η κάθε σχολή θα ορίζει τη βάση εισαγωγής σε αυτήν, όπως και νομοσχέδιο για την τεχνική εκπαίδευση. «Βλέπω που είναι το πρόβλημα, αναγνωρίζω ότι δεν μπορούσαμε να τα κάνουμε όλα σε ένα χρόνο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας 6 μήνες ορίζοντα για τις αλλαγές στα ΑΕΙ, ενώ χαρακτήρισε «στοιχείο αδιαφορίας» το να μπαίνει κανείς στο πανεπιστήμιο με λευκή κόλλα.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που παρέχει μάσκες στα παιδιά» τόνισε ο πρωθυπουργός 

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα του ανοίγματος των σχολείων αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία. «Να συμφωνήσουμε καταρχάς ότι είναι σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους… Δεν θέλουμε τα παιδιά στο σπίτι, δεν θέλουμε να διαταράσσεται η εκπαίδευση. Τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο και θα είναι όλα έτοιμα. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που παρέχει μάσκες στα παιδιά…» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς αύριο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

«Ο λόγος για τον οποίο επιμένουμε στη χρήση μάσκας είναι επειδή μας το συνιστούν οι ειδικοί» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως παρότι τα παιδιά δεν νοσούν συνήθως σοβαρά αλλά μπορούν να μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι στους γονείς αλλά και τους παππούδες τους. «Έχω δει πολλά μικρά παιδιά που με ενθουσιασμό βλέπουν τη μάσκα για παιχνίδι. Και οι εκπαιδευτικοί θα είναι δίπλα τους…» είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments