Πολιτική

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Θετικό βήμα η επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Θετικό βήμα η επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια
Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραχωρεί στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός μια ημέρα μετά από τις εξαγγελίες του για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τίθεται σήμερα στη διάθεση των δημοσιογράφων, κατά την συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, που φέτος «αντικαθιστά» τη ΔΕΘ, λόγω του κορωνοϊού.

Λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία, η φετινή συνέντευξη Τύπου είναι διαφορετική, καθώς το σύνολο των ατόμων που βρίσκεται στην αίθουσα δεν υπερβαίνει τα πενήντα και έτσι κάποιοι δημοσιογράφοι καταθέτουν τις ερωτήσεις τους στον Πρωθυπουργό, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πρώτη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για την οικονομία, με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρει:

«Είναι μία παγκόσμια ύφεση. Είναι η μεγαλύτερη κρίση από 1929. Η Ελλάδα τα πηγαίνει λιγότερο άσχημα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Στο εξάμηνο είμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο γιατί στηρίξαμε τη χώρα με ένα πακέτο μέτρο εμπροσθοβαρές. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο Φθινόπωρο και έναν πιο δύσκολο Χειμώνα και με τα μέτρα που ανακοίνωσα χθες στηρίζουμε την κοινωνία. Η χώρα έχει ταμειακά διαθέσιμα».

Ο πρωθυπουργός ζητήθηκε να σχολιάσει την αποχώρηση του Oruc Reis από την Ανατολική Μεσόγειο: «Είναι θετικό βήμα. Ελπίζουμε να συνεχιστεί και να είναι το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Εφόσον δούμε δείγματα γραφής, είμαστε έτοιμοι για άμεσες διερευνητικές επαφές με την Τουρκία για τη μία μείζονα διαφορά που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου απαγορεύονται οι μονομερείς ενέργειες».

Μέσα στο 2021 τα πρώτα Rafale

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα είναι φιλόδοξο, αλλά εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Είναι ολιστiκό πρόγραμμα. Δεν αφορά μόνο την προμήθεια όπλων, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Γι΄ αυτό προχωράμε στην πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών για να ρίξουμε τον μέσο όρο της ηλικίας του προσωπικού των ΕΔ. Τα Rafale θα αντικαταστήσουν τα παλιά Mirage. Τα 6 είναι καινούργια, τα 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα, Ευελπιστούμε ότι θα παραλάβουμε τα πρώτα μέσα στο 2021. Οι φρεγάτες είναι απαραίτητες για το ΠΝ. Το κόστος δεν μπορώ να σας το πω γιατί θα γίνουν ανταγωνιστικές προσφορές. Πρόκειται για δεκαετές project. Σύντομα η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. Ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής και μεταξύ των μελών της ΕΕ. Εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ να τη χρησιμοποιήσουμε.

Δεν είναι η ύφεση Μητσοτάκη, είναι παγκόσμια ύφεση

Η κρίση είναι πρωτοφανής και αφορά όλες τις χώρες. Είναι η χειρότερη από το 1929. Η Ελλάδα τα πηγαίνει λιγότερο άσχημα από άλλες χώρες. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις ότι θα τα πηγαίναμε χειρότερα από τους άλλους. Αυτό οφείλεται στο ότι αναπτύξαμε ένα πακέτο ενίσχυσης εμπροσθοβαρές και διαρκώς προσαρμοζόμενο. Κρατάμε πολεμοφόδια για όταν χρειαστεί. Το πακέτο που ανακοίνωσα χτες, είναι το πρώτο βήμα για τη στήριξη της μεσαίας τάξης. Δεν είναι η ύφεση Μητσοτάκη, είναι παγκόσμια ύφεση.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments