Video

Ναόμι Οσάκα: Η «νέα Σερένα» χάλασε το come back της Αζαρένκα στο US Open

Ναόμι Οσάκα:  Η «νέα Σερένα» χάλασε το come back της Αζαρένκα στο US Open
Ναόμι Οσάκα: . Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις έκανε και πάλι εκπληκτικά πράγματα στη Νέα Υόρκη φτάνοντας στην κατάκτηση του US Open για δεύτερη φορά στην καριέρα της μετά τον θρίαμβο του 2018.

Την αποκαλούν «νέα Σερένα Γουίλιαμς» και μάλλον δεν έχουν άδικο. Διότι η 22χρονη Ναόμι Οσάκα βαδίζει στα χνάρια της θρυλικής Αμερικανίδας τενίστριας έστω κι αν ακόμη απέχει αρκετά από τα απλησίαστα 23 Γκραν Σλαμ της 39χρονης τενίστριας. Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις έκανε και πάλι εκπληκτικά πράγματα στη Νέα Υόρκη φτάνοντας στην κατάκτηση του US Open για δεύτερη φορά στην καριέρα της μετά τον θρίαμβο του 2018, ενώ συνολικά έπιασε τα τρία Γκραν Σλαμ καθώς έχει στη συλλογή της και το Αυστραλιανό Οπεν του 2019.

Η εκπληκτική Ναόμι Οσάκα (νο.9), μολονότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στην φορμαρισμένη και πολύπειρη Βικτόρια Αζαρένκα, ξεπέρασε το σοκ του 1-6 στο πρώτο σετ και το προβάδισμα με 0-2 γκέιμ που πήρε η Λευκορωσίδα, και εν τέλει κατέκτησε το δεύτερο σετ με 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1. Με την ίδια φόρα μπήκε και στο τρίτο σετ παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα με 4-1. Η Αζαρένκα προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια φτάνοντας μέχρι το 4-3 αλλά η Οσάκα δεν είχε σκοπό να ηττηθεί. Και τελείωσε το παιχνίδι με 6-3, επικρατώντας 2-1 σετ έπειτα από μία ώρα και 53 λεπτά.

Η πολυπολιτισμική Γιαπωνέζα (με πατέρα από την Αϊτή, μητέρα από την Ιαπωνία και μεγαλωμένη στις ΗΠΑ) που έγινε η πρώτη Ασιάτισα, η οποία έφτασε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, μολονότι παραμένει ντροπαλή και λιγομίλητη, μέσα στο κορτ είναι επιθετική και πολύ δυναμική παίκτρια, ενώ μετά τη Σερένα Γουίλιαμς είναι η αθλήτρια με τα υψηλότερα έσοδα από διαφημίσεις την τελευταία διετία! Πάντως, η Ναόμι παρά το νεαρό της ηλικίας της δεν μένει απαθής σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ. Από την αρχή του US Open και σε κάθε εμφάνισή της στέλνει μήνυμα υπέρ του κινήματος Black Lives Matter.

Η μεγάλη επιστροφή της Αζαρένκα

Παρά την ήττα της πάντως η Αζαρένκα επέστρεψε στο υψηλότερο επίπεδο του τένις έπειτα από μια δύσκολη περίοδο. Πρόκειται για μια αθλήτρια, η οποία ήταν από τις ελάχιστες που κοιτούσαν στα μάτια τη Σερένα. Κατέκτησε μάλιστα δύο σερί Αυστραλιανά Οπεν το 2012 και το 2013, ενώ την ίδια περίοδο έπαιξε σε δύο τελικούς του US Open, δύο ημιτελικούς του Γουίμπλεντον κι έναν του Ρολάν Γκαρός. Κι ύστερα ήρθαν οι τραυματισμοί, η γέννα του γιου της αλλά και ένα επώδυνο διαζύγιο που κατέληξε σε δικαστική διαμάχη για την κηδεμονία του παιδιού!

Η Λευκορωσίδα που έφτασε στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης τον Ιανουάριο του 2012, έχασε το μυαλό της και το κίνητρο για το τένις. Εμεινε μακριά από τα μεγάλα τουρνουά καθώς δεν συμμετείχε σε έξι Γκραν Σλαμ στο διάστημα 2016-2018, κι όταν επανήλθε, είχε απολέσει ολοκληρωτικά τη φόρμα της φτάνοντας στην καλύτερη περίπτωση μέχρι τον τρίτο γύρο. Κι όμως η Βικτόρια στην εποχή του κορονοϊού δούλεψε σκληρά και ωφελήθηκε από το λουκέτο της πανδημίας. Μπήκε στο US Open από το νούμερο 27 της κατάταξης και πραγματοποιώντας τρομερές εμφανίσεις έφτασε μέχρι τον τελικό, έχοντας αποκλείσει στον ημιτελικό την άλλοτε ανίκητη Σερένα Γουίλιαμς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments