Πολιτική

Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: Πρωτόκολλα για την αποκατάσταση όσων νόσησαν από τον ιό

Κοντοζαμάνης  κορωνοϊός: Πρωτόκολλα για την αποκατάσταση όσων νόσησαν από τον ιό
Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: «Δεν αφήσαμε κανένα συμπολίτη μας πίσω, ούτε τα άτομα της τρίτης ηλικίας στα γηροκομεία, όπως μας είπατε, ούτε τους περιφερόμενους νεφροπαθείς που είναι ανασφάλιστοι» τόνισε ο υφυπουργός Υγείας.

«Δεν αφήσαμε κανένα συμπολίτη μας πίσω μας και δεν θα αφήσουμε κανένα χωρίς να τον καλύψουμε. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο» δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κλείνοντας στην ολομέλεια της Βουλής, τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που κυρώνει τις δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκαν τον περασμένο Αύγουστο.

Επίσης τόνισε πως «ήδη ετοιμάζουμε τα κατάλληλα και απαραίτητα πρωτόκολλα που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση όσων προσβλήθηκαν από τον covid 19, διότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το κομμάτι αυτό». Ακολούθως απαντώντας στην αντιπολίτευση για τις επικρίσεις της στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, σχετικά για την μεγάλη τομή που σχεδιάζεται στην πρωτοβάθμια Υγεία, με την λειτουργία Μονάδων Χρονίων Παθήσεων και των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας, ανέφερε ότι «πρέπει να δώσουμε έμφαση στην αντιμετώπιση των χρονίων παθήσεων. Έτσι γίνεται σε όλο τον πλανήτη. Οι χρόνιες παθήσεις αντιμετωπίζονται σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Δεν κάνουμε τίποτα λιγότερο, δεν κάνουμε τίποτε το διαφορετικό από το αυτονόητο. Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί δεν θέλετε να έχει και ο δημόσιος τομέας;».

Ο υφυπουργός Υγείας απέρριψε τις αιτιάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού για την αύξηση των κρουσμάτων, λέγοντας πως δεν είμαστε σε μια γενικευμένη καραντίνα:

«Η χώρα λειτουργεί, η οικονομία λειτουργεί, το θέμα είναι πού βρίσκονται αυτά τα κρούσματα και τι μέτρα λαμβάνουμε».

Αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε πως «ενώ ο αρχικός προγραμματισμός της κυβέρνησης ήταν για 2.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού εφέτος, λόγω της πανδημίας που προέκυψε έχουμε ξεπεράσει τις 6.200 προσλήψεις με συγκεκριμένο προγραμματισμό και με μόνιμες προσλήψεις, όχι μόνο λοιπού προσωπικού αλλά και γιατρών. Σχετικά με τις ΜΕΘ, ο υφυπουργός είπε ότι «πράγματι μετατρέψαμε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας σε ΜΕΘ, καθώς και ειδικές χειρουργικές αίθουσες που οι συνθήκες το επέτρεπαν, όταν στο εξωτερικό αναγκάστηκαν να μετατρέψουν διαδρόμους σε ΜΕΘ για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε πως σε αυτή την μάχη «δεν αφήσαμε κανένα συμπολίτη μας πίσω, ούτε τα άτομα της τρίτης ηλικίας στα γηροκομεία, όπως μας είπατε, ούτε τους περιφερόμενους νεφροπαθείς που είναι ανασφάλιστοι. Τους καλύψαμε και θα τους καλύψουμε όλους. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο» ανέφερε, ενώ διαβεβαίωσε επίσης πως «κανένας γιατρός δεν θα μείνει απλήρωτος, ούτε καμία ώρα υπερωρίας που έχει κάνει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments