Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση Μαγιορκίνης: Ανησυχούμε με την αύξηση των διασωληνομένων

Κορωνοϊός ενημέρωση Μαγιορκίνης: Ανησυχούμε με την αύξηση των διασωληνομένων
Κορωνοϊός ενημέρωση Μαγιορκίνης: Στο μέτωπο των εμβολίων οι εθελοντικοί εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Οξφόρδης συνεχίζονται κανονικά αφού οι έρευνες έδειξαν ότι οι παρενέργειες που παρουσιάστηκαν δεν είχαν σχέση με το εμβόλιο, ανέφερε ο καθηγητής.

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης για την ενημέρωση του κοινού σε σχέση με την πορεία του κορωνοϊού. Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 310  εκ των οποίων τα 30 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 13730 και οι νεκροί έφτασαν τους 313.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις τελικές αποφάσεις για τη λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό στην Αθήνα. Χθες παραδόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, η λίστα με τα μέτρα που προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού στην Αττική.

Η ενημέρωση του Γκίκα Μαγιορκίνη

Η επιδημία του ιού στην Ελλάδα δείχνει σημεία ανησυχητικής αντοχής στα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης που έχουν ληφθεί κι εφαρμόζονται μέχρι τώρα, σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα μεγάλα αστικά κέντρα αποτελούν, μακροπρόθεσμα, εκκολαπτήρια της επιδημίας.

Τα μέτρα που λαμβάνονται στην Αττική είναι για να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης από άγνωστους που δεν ξέρουν ο ένας τον άλλον. Στο μέτωπο των εμβολίων είπε ότι οι εθελοντικοί εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Οξφόρδης συνεχίζονται κανονικά αφού οι έρευνες έδειξαν ότι οι παρενέργειες που παρουσιάστηκαν δεν είχαν σχέση με το εμβόλιο, τόνισε ο καθηγητής.

Δείτε την ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα 310 κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 310 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

2433 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5901 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 313 θανάτους συνολικά στη χώρα. 116 (37%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments