Αθλητισμός

Final-8 Champions League: Διορία 24 ωρών από τη FIBA στην ΑΕΚ για το αν μπορεί να τηρήσει τη συμφωνία

Final-8 Champions League: Διορία 24 ωρών από τη FIBA στην ΑΕΚ για το αν μπορεί να τηρήσει τη συμφωνία
Final-8 Champions League: Η ΑΕΚ, που είναι η διοργανώτρια της τελικής φάσης του BCL, καλείται να απαντήσει μέσα σε 24 ώρες αν τελικά θα μπορέσει να φιλοξενήσει τους αγώνες όπως είχε συμφωνηθεί, δηλαδή με παρουσία φιλάθλων.

Τα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού, τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για την Αττική και η μη λήψης απόφασης για το πώς θα γίνει το Final-8 του Champions League στην Αθήνα οδήγησαν τη FIBA να στείλει επιστολή στην ΑΕΚ. Σε αυτήν ζητείται από τους «κιτρινόμαυρους» να απαντήσουν αν μπορούν να διοργανώσουν το τελικό τουρνουά του BCL, έτσι όπως έχει συμφωνηθεί, με παρουσία κόσμου, συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων κ.ά.

Η επιστολή πιέζει την ΑΕΚ να απαντήσει έως αύριο Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, αλλιώς η έδρα του Final-8 θα αλλάξει. Θυμίζουμε ότι αρχικά το τουρνουά ήταν να φιλοξενηθεί στο Ισραήλ, όμως, η κατάσταση που επικρατεί εκεί με τον κορωνοϊό δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο.

Η ανάρτηση που ανακοίνωνε ότι η Αθήνα είναι η διοργανώτρια (μέχρι τώρα) του τουρνουά

Ο CEO της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνός είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου που είχε γίνει στην Αθήνα: «Βρισκόμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε την Αθήνα ως τη διοργανώτρια πόλη του Final 8, από τις 30/09 έως τις 04/10. Μια επιλογή η οποία δεν ήταν και δεν είναι η ιδανική για να ολοκληρωθεί μια σεζόν, αλλά ήταν η καλύτερη από άλλες εναλλακτικές.

Είμαστε χαρούμενοι, γιατί πήραμε τη σωστή απόφαση, η οποία είχε τη στόχευση της ολοκλήρωσης της σεζόν και την απονομή του τροπαίου. Μπορεί να μην έχουμε την ίδια βαρύτητα με το ΝΒΑ ή την UEFA, αλλά κάνανε το παν για να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Δεν είναι εύκολη η υλοποίηση, άρα τα συγχαρητήρια είναι δεδομένα. Επιλέξαμε την Αθήνα για δύο λόγους: πρώτον, η άριστη συνεργασία που έχουμε με την ελληνική Κυβέρνηση για την δυνατότητα εισόδου κι εξόδου όλων των αθλητικών αποστολών. Άπαξ κι έχουμε τις 8 ομάδες εδώ, μπορούμε να έχουμε το Final 8. Βέβαια, ερχόμαστε σε ένα περιβάλλον που τους τελευταίους μήνες έχει επιδείξει καλή αντιμετώπιση όσον αφορά την πανδημία.

Ο δεύτερος λόγος είναι η εμπειρία που διαθέτει τόσο η ΚΑΕ ΑΕΚ, όσο και το ΟΑΚΑ, που μας δημιουργεί μια ασφάλεια και μας επιτρέπει να μην κάνουμε συνεχή ταξίδια για το γήπεδο. Είναι μια εγκατάσταση, που θυμόμαστε το Final 4 που διοργανώθηκε εκεί το 2018. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της διοίκησης και της περιφέρειας. Μας επιτρέπεται να προβληθεί η χώρα μας, μιλάω και ως Έλληνας, και η δύσκολη αποστολή που έχουμε να φέρουμε εις πέρας. Να ευχαριστήσω τον Μάκη Αγγελόπουλο και την ΚΑΕ ΑΕΚ. Είμαστε συνδιοργανωτές και είμαστε στο ιδανικό περιβάλλον, για να φέρουμε εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, εν μέσω πανδημίας. Μας δίνεται η ευκαιρία να επανεκκινήσουμε την αθλητική δραστηριότητα και να δει ο κόσμος μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου».

Τι είχε δηλώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είχε πει σε σχέση με την παρουσία φιλάθλων: «Δεν θα γίνει έκπτωση στο θέμα της υγείας. Κάθε μέρα αξιολογούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα και αυτό θα γίνει και τώρα. Θα σταθμίζουμε τα δεδομένα και θα είμαστε πάντα έτοιμοι να δούμε επιμέρους πρωτόκολλα που θα μας επιτρέψουν εφόσον υπάρχει δυνατότητα, να γίνουν αγώνες παρουσία κάποιων φιλάθλων. Αυτό δε μπορούμε να το καθορίσουμε όμως ακόμα, επειδή τα δεδομένα μεταβάλλονται καθημερινά. Όταν έχουμε τα νέα δεδομένα θα ξέρουμε. Θέλουμε σιγά – σιγά να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, αλλά δεν θα βάλουμε τίποτα πάνω από την δημόσια υγεία.

Θυμηθείτε τις ανακοινώσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments