Ελλάδα

Καισαριανή κορωνοϊός: Θετικά κρούσματα σε λύκειο – Κλείνει το σχολείο

Καισαριανή κορωνοϊός: Θετικά κρούσματα σε λύκειο – Κλείνει το σχολείο
Καισαριανή κορωνοϊός: Λουκέτο για δέκα ημέρες μπαίνει στο 2ο Λύκειο της Καισαριανής μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καισαριανή μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολείο. Πρόκειται για το 2ο Λύκειο, όπου βρέθηκαν νοσούντες χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για μαθητές ή καθηγητές. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως θετικοί στον ιό είναι η διευθύντρια του σχολείου και ένας καθηγητής. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Διευκρινίζεται πως σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ένα σχολείο μπορεί να κλείσει κατόπιν εμφάνισης άνω των τριών κρουσμάτων. Επίσης, σε περίπτωση κρούσματος σε τμήμα θα κλείνει μόνο το συγκεκριμένο τμήμα όπου εμφανίστηκε το περιστατικό. Σημειώνεται ότι σήμερα είναι κλειστά πέντε σχολεία κι ένα Τμήμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, του υπουργείου Παιδείας, κλειστά λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού είναι τα:

Κρούσμα σε μαθητή στον Πύργο:

Εν τω μεταξύ, ένας μαθητής σε γυμνάσιου του Πύργου εντοπίστηκε χθες θετικός στον ιό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το παιδί ήταν ασυμπτωματικό και μόλις είχε επιστρέψει από διακοπές στη  με την οικογένειά του. Από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, κανείς δε διαγνώστηκε με τον ιό. Το τεστ ωστόσο του 13χρονου βγήκε θετικό. Μετά από αυτή την εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη , Βασίλη Γιαννόπουλο, και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γιώργο Φωτεινόπουλο, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να αποφασιστούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Σε πρώτη φάση, το τμήμα που φοιτούσε ο μαθητής θα μείνει κλειστό σήμερα, ενώ μετά την ανακοίνωση του δεύτερου τεστ, αν είναι και αυτό θετικό, θα αποφασιστεί το κλείσιμο της τάξης για 10 ημέρες.

Αυτά τα σχολεία είναι κλειστά:

Υπενθυμίζεται ότι σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14 Σεπτεμβρίου έως και 16 Σεπτεμβρίου είναι όλες οι σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και όλες οι σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας  λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που υπάρχει στις περιοχές αυτές.  Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας έχουν τεθεί και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές λειτουργίες των ακολούθων σχολικών μονάδων:

  • του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου
  • του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και
  • του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments