Ελλάδα

Κορωνοϊός Πάτρα: Θετική μάνα που συμμετείχε στο κίνημα κατά των μασκών

Κορωνοϊός Πάτρα: Θετική μάνα που συμμετείχε στο κίνημα κατά των μασκών
Κορωνοϊός Πάτρα: Η γυναίκα είναι υπάλληλος νοσοκομείου. Ανησυχία για τη διασπορά καθώς είχε έρθει σε επαφή με πολλά άτομα.

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια μητέρα στην Πάτρα, η οποία συμμετείχε στο κίνημα των αρνητών της μάσκας στα σχολεία. Μάλιστα, η ίδια είχε σπεύσει να στηρίξει την κατάληψη του σχολείου του γιου της, στην οποία ο μαθητής συμμετείχε. Η γυναίκα είναι υπάλληλος νοσοκομείου και τώρα η ίδια, τα παιδιά που ήρθαν σε επαφή με τον γιο της καθώς και άτομα του νοσοκομείου που δουλεύει, ανησυχούν για τη διασπορά που μπορεί να προήλθε από εκείνη.

Την ίδια ώρα, τρία σχολεία στην Πάτρα και ένα στην Αχαΐα, έμειναν κλειστά λόγω του λουκέτου που έβαλαν σε αυτά οι μαθητές, οι οποίοι αντιτίθενται στη χρήση της μάσκας που έχει επιβληθεί. Τονίζεται ότι οι καταλήψεις αυτές σε πολλές περιπτώσεις έχουν παρακινηθεί από τους γονείς των μαθητών. Όπως έγινε χθες γνωστό πρόκειται για καταλήψεις στο 2ο και 12ο Λύκειο Πάτρας αλλά και το Γυμνάσιο – Λύκειο Φαρών. Μάλιστα, οι μαθητές στο 2ο Λύκειο κλείδωσαν έξω από το κτήριο τους καθηγητές.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφεία από το συγκεκριμένο σχολείο.

Κρούσμα σε μαθητή στον Πύργο:

Εν τω μεταξύ, ένας μαθητής σε γυμνάσιου του Πύργου εντοπίστηκε χθες θετικός στον ιό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το παιδί ήταν ασυμπτωματικό και μόλις είχε επιστρέψει από διακοπές στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του. Από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, κανείς δε διαγνώστηκε με τον ιό. Το τεστ ωστόσο του 13χρονου βγήκε θετικό. Μετά από αυτή την εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γιώργο Φωτεινόπουλο, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να αποφασιστούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Σε πρώτη φάση, το τμήμα που φοιτούσε ο μαθητής θα μείνει κλειστό σήμερα, ενώ μετά την ανακοίνωση του δεύτερου τεστ, αν είναι και αυτό θετικό, θα αποφασιστεί το κλείσιμο της τάξης για 10 ημέρες.

Αυτά τα σχολεία είναι κλειστά:

Υπενθυμίζεται ότι σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14 Σεπτεμβρίου έως και 16 Σεπτεμβρίου είναι όλες οι σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και όλες οι σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που υπάρχει στις περιοχές αυτές.  Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας έχουν τεθεί και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές λειτουργίες των ακολούθων σχολικών μονάδων:

  • του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου
  • του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και
  • του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments