Ελλάδα

Σάμος φωτιά: Έξι προσαγωγές για την πυρκαγιά κοντά στο κέντρο μεταναστών

Σάμος φωτιά: Έξι προσαγωγές για την πυρκαγιά κοντά στο κέντρο μεταναστών
Σάμος φωτιά: Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με εννέα οχήματα.

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Τρίτης σε δασική έκταση σε μικρή απόσταση από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, η πυρκαγιά πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ πριν από λίγη ώρα προσήχθησαν από την Αστυνομία έξι νεαροί αλλοδαποί, που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ και εξετάζονται για τυχόν εμπλοκή τους στην υπόθεση.  Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε λόφο κοντά στο ΚΥΤ στη Σάμο και καίει πουρνάρια και άλλη χαμηλή βλάστηση. Ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα, καθώς δεν φυσάει στην περιοχή, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών και δεν απειλείται το ΚΥΤ. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με εννέα οχήματα.

Συνελήφθη και ο έκτος κατηγορούμενος για εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για άτομα Αφγανικής καταγωγής στο σύνολο τους. Οι τέσσερις είναι 19 – 20 ετών και οι δύο ανήλικοι 17 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν μεταφερθεί με άλλους 204 ασυνόδευτους πρόσφυγες δεδομένης της καταστροφής του καταυλισμού.

Η σύλληψη των κατηγορουμένων έγινε γνωστή σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Μυτιλήνη ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται». Συνεχάρη δε για την επιτυχία της σύλληψης, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Η Γερμανία θα υποδεχθεί 1.553 πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τόσο το βράδυ του Σαββάτου, όσο και νωρίτερα σήμερα Τρίτη σχετικά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα και την πρόθεση της Γερμανίας να συνδράμει την Ελλάδα, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υποδεχθεί 1.553 πρόσφυγες από όλα τα ελληνικά νησιά. Οι πρόσφυγες είναι μέλη οικογενειών που έχουν αιτηθεί και λάβει άσυλο.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές πρόκειται για μια θετική κίνηση η οποία σε καμία περίπτωση δεν επιβραβεύει όσους επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, αλλά αντιθέτως επαναφέρει στην ευρωπαϊκή συζήτηση το ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων και της ανακούφισης των χωρών πρώτης υποδοχής ενόψει και των προτάσεων της ευρωπαϊκής επιτροπής για το κοινό σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο που θα παρουσιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments