Καιρός

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές – Ποιες περιοχές θα «σαρώσει»

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές – Ποιες περιοχές θα «σαρώσει»
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προηδοποιεί για ισχυρές βροχές τις επόμενες μέρες.

Αλλαγή σκηνικού τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας. Η έλευση του “Ιανού” θα φέρει κακοκαιρία που θα επικρατήσει στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης (17-09-2020) και θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους. Πιο αναλυτικά έντονα φαινόμενα προβλέπονται: Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.  Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες.

Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά. Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Προειδοποίηση για τον “Ιανό” και από το Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η ατμοσφαιρική διαταραχή που εντοπίζεται στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά, δημιουργώντας τον Ιανό, ο οποίος θα φέρει έντονες βροχοπτώσεις ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σημειώνει ότι δεν είναι ακόμη σαφής η πορεία που θα ακολουθήσει η κακοκαιρία αυτή, λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν προγνωστικά οι μεταβατικές εποχές.

Επισημαίνεται ότι:

  • Λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν προγνωστικά οι μεταβατικές εποχές, και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής (βρίσκεται πάνω από θάλασσα), δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 4 επικρατέστερα σενάρια σχετικά την τροχιά που θα ακολουθήσει το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού έως τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/09.
  • Δεν είναι ακόμα σαφές αν ο Ιανός θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί Μεσογειακός Κυκλώνας (διεθνώς γνωστά βαρομετρικά χαμηλά ως medicanes από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.
svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments