Αθλητισμός

ΟΦΗ – Απόλλων Λεμεσού: 0-1

ΟΦΗ – Απόλλων Λεμεσού: 0-1
ΟΦΗ - Απόλλων Λεμεσού: Τη νίκη και την πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League πήρε η κυπριακή ομάδα μέσα στο «Γεντί Κουλέ».

Μεγάλη νίκη και πρόκριση για τον Απόλλωνα Λεμεσού, μέσα στο Ηράκλειο. Η κυπριακή ομάδα νίκησε 0-1 στο ματς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League και προκρίθηκε εις βάρος του ΟΦΗ. Στο 50′ ο Ατίλα Σάλαι πέτυχε το καθοριστικό γκολ για τον Απόλλωνα. Ο Νταμπό έμεινε όρθιος παρά την πίεση των παικτών του ΟΦΗ, γύρισε στον Ούγγρο αμυντικό, ο οποίος σκόραρε.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαν πολλές φάσεις. Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν και δυνατά μαρκαρίσματα με εκατέρωθεν κάρτες. Την καλύτερη ευκαιρία την είχαν οι Κρητικοί στο 42′. Ο Σαρδινέρο ντρίμπλαρε στην περιοχή, έψαξε τον Φιγκεϊρέδο, εκείνος πλάσαρε, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, Δημητρίου.

Χτύπησε στην έναρξη του δεύτερου μέρους ο Απόλλωνας

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με αλλαγές, αφού στη θέση του Ματέι μπήκε ο Μπένσοπ και ο Πίττας στη θέση του Πέδρο. Φαίνεται πως αυτό βοήθησε την ομάδα του Αυγουστή αφού στο 50ο λεπτό πήρε το προβάδισμα που το κράτησε μέχρι το τέλος. Ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 59′ όταν ο Μπένσοπ γύρισε στον Φιγκεϊρέδο που ήταν ολομόναχος. Ο Βραζιλιάνος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, σε μία τραγική διαιτητική απόφαση. Ο Νέιρα διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Μαρέσκα από την Ιταλία και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα.

Ο Σίμος προχώρησε σε αλλαγές για την κρητική ομάδα, η οποία άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα καλύτερα, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει παρόλο που είχε την κατοχή σε μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού μετά το γκολ.

Ο ΟΦΗ δίκαια διαμαρτύρεται για την απόφαση του διαιτητή, όμως, η παρουσία του δεν ήταν αυτή που έπρεπε για να καταφέρει να προκριθεί στην επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 20 χρόνια. Κορυφαίος από τον Απόλλωνα ήταν ο Νταμπό. Το γκολ του Απόλλωνα του «ανήκει», ενώ κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο έτρεξε πάρα πολύ. Στη φάση του γκολ ο Γάλλος φορ έδειξε την κλάση του και ουσιαστικά «καθάρισε» για την ομάδα του με την ασίστ στον Σάλαϊ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Σίμος): Βάτερμαν, Βούρος, Σελίμοβιτς, Μαρινάκης (67′ Ναμπί), Στάικος (67′ Σολίς), Νέιρα, Μεγιάδο, Γιαννούλης (80′ Κοροβέσης), Ουές, Σαρδινέρο, Φιγκεϊρέδο
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Αυγουστή): Δημητρίου, Πέδρο (46′ Πίττας), Σάλαι, Γιούστε, Ρομπέρζ, Σακέτι, Ντένιτς, Ματέι (46′ Μπένσοπ), Ντιγκινί, Αγκίρε, Νταμπό (77′ Γιαννιώτας)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments