Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Αεροπλάνο δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στην Κεφαλονιά

Κακοκαιρία Ιανός: Αεροπλάνο δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στην Κεφαλονιά
Κακοκαιρία Ιανός: Το αεροπλάνο προσπάθησε αρκετές φορές να προσεγγίσει τον διάδρομο προσγείωσης δίχως όμως επιτυχία ενώ στην συνέχεια πέταξε ως την Λευκάδα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται από το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή του Ιονίου δημιουργούν προβλήματα και σε εναέρια μέσα που θέλουν να προσεγγίσουν το νησί. Ειδικότερα, η πτήση FR6611 της Ryanair από το Ηνωμένο Βασίλειο με προορισμό την Κεφαλλονιά, δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο του νησιού, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν.

Το αεροπλάνο προσπάθησε αρκετές φορές να προσεγγίσει τον διάδρομο προσγείωσης δίχως όμως επιτυχία ενώ στην συνέχεια πέταξε ως την Λευκάδα. Η ταλαιπωρία των επιβατών τελείωσε στις 20:45 όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Δείτε την πορεία του αεροπλάνου

Σημειώνεται ότι τα νησιά του Ιονίου είναι αυτά που βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με ισχυρούς ανέμους και βροχές να πλήττουν Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω του Ιανού – Νέα προειδοποίηση Χαρδαλιά

Η κακοκαιρία Ιανός είναι σε εξέλιξη και έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε απόλυτη επιφυλακή, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε ότι «ενεργοποιούμε όλο τον μηχανισμό για να συνδράμουμε στα θέματα διαχείρισης του κινδύνου που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες».

Ο υφυπουργός ενημέρωσε επίσης πως απαγορεύεται, από σήμερα 9 το βράδυ, για 24 ώρες, η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, οχημάτων με τρέιλερ και λεωφορείων κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Μεσσηνίας. Επισήμανε πως θα παραμείνει ανοικτή η Ολυμπία Οδός μέχρι να επαναξιολογηθεί αύριο το μεσημέρι.

Συμβουλές προς τους οδηγούς έχει κυκλοφορήσει και η Ολυμπία Οδός. Δείτε τι συμβουλεύει όσους ταξιδεύουν:

Τι κάνουμε πριν από το ταξίδι

– Συμβουλευτείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ενημερωθείτε για τις συνθήκες στο οδικό δίκτυο και αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, μην ταξιδέψετε.

– Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί τρίγωνο ασφαλείας και ανακλαστικό γιλέκο.

– Γεμίστε το ντεπόζιτο με καύσιμα και το δοχείο αποθήκευσης νερού για τον καθαρισμό των τζαμιών με αντιπηκτικό υγρό.

Τι κάνουμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

– Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες της  και του αρμόδιου προσωπικού της λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου.

– Σε περίπτωση καταιγίδας / έντονων καιρικών φαινομένων:

* Οδηγείτε με μικρή ταχύτητα και τηρείτε μεγάλες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

* Εφόσον απαιτηθεί, ακινητοποιείτε το όχημά σας στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.

* Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

* Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.

* Μείνετε μακριά από πλημμυρισμένους δρόμους.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε το 1025.

Θυμίζουμε ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι εξής περιοχές: Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία και στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία, σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, «η απόφαση ελήφθη κατόπιν ενημέρωσης και συνεργασίας με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για λόγους πρόληψης και εξαιτίας του επικείμενου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει περιοχές της Δυτικής Ελλάδας».

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, «το σύνολο του μηχανισμού της περιφέρειας έχει τεθεί σε κατάσταση διαρκούς επιφυλακής, ενώ ο περιφερειάρχης σε μήνυμά του προς τους πολίτες της περιοχής και ιδιαίτερα όσους κατοικούν κοντά σε παράκτιες περιοχές ή περιοχές με ποτάμια και μεγάλα ρέματα ή περιοχές που έχουν υποστεί κατά το παρελθόν σοβαρά προβλήματα από πλημμύρες ή ισχυρούς ανέμους, τους καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τις υπαίθριες εργασίες και εάν είναι δυνατό, να μετακινηθούν σε σπίτια και περιοχές που βρίσκονται μακριά από ακτές και μεγάλα ποτάμια».

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, σύμφωνα με όσα τόνισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων, Νίκος Μηλιώτης.

Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες και στον Δήμο Τριφυλίας. Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια είναι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη. Στο μεταξύ, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Κεφαλονιά – Κυλλήνη και Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή λόγω της κακοκαιρίας Ιανός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments