Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Κατεπείγον έγγραφο του Πατούλη σε δήμους

Κακοκαιρία Ιανός: Κατεπείγον έγγραφο του Πατούλη σε δήμους
Κακοκαιρία Ιανός: Nα διασφαλιστεί ότι έχουν καθαριστεί όλα τα φρεάτια του οδικού δικτύου, ζητά ο περιφερειάρχης Αττικής με έγγραφό του προς τους δήμους ενόψει του κυκλώνα, που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα.

Την άμεση κινητοποίηση όλων, για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας Ιανός, ζητά σε κατεπείγον έγγραφό του προς τους δημάρχους, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. “Αναγκαία η άμεση κινητοποίηση όλων μας, για να θωρακίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων της Αττικής» υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης και ζητά να διασφαλιστεί ότι έχουν καθαριστεί όλα τα φρεάτια του οδικού δικτύου τους και να δοθεί άμεση προτεραιότητα σε εκείνα που παρουσιάζουν προβλήματα πλημμυρικών φαινομένων.

Τονίζεται ότι, με εντολή του, τα τεχνικά συνεργεία της περιφέρειας από χθες το πρωί έχουν εντατικοποιήσει τις αυτοψίες, τις οποίες ήδη διενεργούν σε καθημερινή βάση όλο τον χρόνο, στα ρέματα της Αττικής που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας.

Ο Ιανός,σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, βρισκόταν σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σικελίας και Πελοποννήσου και πλέον έχει αρχίσει να ενισχύεται και να αποκτά σταδιακά χαρακτηριστικά μεσογειακού κυκλώνα. Μάλιστα, φαίνεται να συνοδεύεται από ανέμους της τάξης των 8 μπορόφ. Οι πρώτες περιοχές που θα επηρεαστούν αναμένεται αν είναι τα νησιά του Ιουνίου και η δυτική Πελοπόννησος.

Την Παρασκευή θα επεκταθεί στη Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), αλλά και στην Εύβοια. Από το απόγευμα, της ίδιας μέρας, στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Οι ειδικοί εφιστούν ιδιαίτερη προσοχή στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά καθώς τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.  Όσον αφορά στο Σάββατο, η κακοκαιρία θα πλήξει την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο με τα φαινόμενα βαθμιαία να εξασθενούν.

Κλειστά τα σχολεία σε σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη:

Ο κυκλώνας βάζει λουκέτο στα σχολεία των νησιών του Ιουνίου. Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία της Ζακύνθου όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν το νησί. Την απόφαση έλαβε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης. Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία σε Ιθάκη και Κεφαλλονιά. Με ανακοίνωση του ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρος Τραυλός, ενημέρωσε σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων στην περιφέρεια του. «Αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας. Έχουν ενημερωθεί ήδη οι διευθύνσεις εκπαίδευσης» ανέφερε. Επίσης, κλειστή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης. Οι άνεμοι ανοιχτά της Ζακύνθου φθάνουν ήδ τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα  συγκεκριμένα λιμάνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments