Πολιτική

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Καρά Τεπέ: Περνάμε από την ανασφάλεια στην υγειονομική ασφάλεια και στην τάξη

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Καρά Τεπέ: Περνάμε από την ανασφάλεια στην υγειονομική ασφάλεια και στην τάξη
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Καρά Τεπέ: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην επιχείρηση που έχει ξεκινήσει από το πρωί στη Λέσβο.

«Επιχείρηση με την οποία περνάμε από την ανασφάλεια στην υγειονομική ασφάλεια κι από την αταξία στην τάξη» χαρακτήρισε πριν από λίγο με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας που εξελίσσεται από τις 8.00 το πρωί στον Καρά-Τεπέ της Μυτιλήνης προκειμένου να οδηγηθούν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τους δρόμους στη νέα δομή.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «ανθρωπιστικό καθήκον» την επιχείρηση. Όπως είπε δε, «από το πρωί στη νέα δομή έχουν εισέλθει 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες». Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφεραν ότι μέχρι τώρα, από τους νεοεισερχόμενους που ελέγχονται υγειονομικά, έχουν εντοπισθεί άλλα 21 κρούσματα του κορωνοϊού.

Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων στον Καρά Τεπέ

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η επιχείρηση που ξεκίνησε το πρωί στη Λέσβο προκειμένου να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στον πρόχειρο καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Μέχρι στιγμής 450 άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί στο νέο καμπ. Εξ αυτών 250 έχουν εισέλθει στη νέα δομή αφότου υποβλήθηκαν σε υγειονομικές εξετάσεις (rapid test για τον κορωνοϊό) και άλλους ελέγχους. Τα υπόλοιπα 200 περιμένουν τη σειρά τους για τη διενέργεια των ελέγχων. Σημειώνεται πως η ροή προς το Καρά Τεπέ συνεχίζεται.

Η Αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από το πρωί. Συγκεκριμένα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν νωρίς σήμερα το πρωί την περιοχή του νησιού όπου έχουν κατασκηνώσει όσοι έμεναν στην Μόρια που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις πυρκαγιές. Απομακρύνοντας δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία και κλείνοντας τον ήδη αποκλεισμένο δρόμο, κλούβες των ΜΑΤ και μία αύρα της Ελληνικής Αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή. Το σχέδιο είναι οι 55 γυναίκες αστυνομικοί – που έφτασαν από την Αθήνα – να πάρουν γυναίκες και παιδιά από τον πρόχειρο καταυλισμό, που έχει στηθεί στο δρόμο, και να τους μεταφέρουν στο νέο καταυλισμό στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.

Μετά σειρά έχουν οι άνδρες, ώστε να μπουν κι εκείνοι με τη σειρά τους στο καμπ. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής στο σημείο όπου έχουν στηθεί νέες σκηνές από τις αρχές έχουν μεταφερθεί περίπου 1.450 άτομα (από τα περίπου 13.000 που έμεναν στο ΚΥΤ), εκ των οποίων τα 30 έχουν βρεθεί θετικά στον ιό. Πάντως η επιχείρηση δεν είναι εύκολη καθώς στην πλειονότητά τους πρόσφυγες και μετανάστες αρνούνται να μεταφερθούν στο Καρά Τεπέ αφού πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο θα φύγουν από το νησί για την ενδοχώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments