Αθλητισμός

Βαθμολογία UEFA: Σε δεινή θέση η Ελλάδα μετά τους αποκλεισμούς Άρη και ΟΦΗ

Βαθμολογία UEFA: Σε δεινή θέση η Ελλάδα μετά τους αποκλεισμούς Άρη και ΟΦΗ
Βαθμολογία UEFA: Οι πρόσφατες ήττες των ελληνικών ομάδων αφήνουν τη χώρα μας σε δυσχερή θέση.

Η βαθμολογία της UEFA διαμορφώθηκε και, όπως όλα δείχνουν, δεν είναι καθόλου ευνοϊκή για την Ελλάδα.

Ο διπλός αποκλεισμός των ΟΦΗ και Άρη την Πέμπτη (17 Σεπτεμβρίου), έσβησε την αισιοδοξία που προκάλεσε η μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα. Πιο συγκεκριμένα, πολυεπίπεδες συνέπειες έφερε ο αποκλεισμός του Άρη από την Κόλος Κοβαλίβκα, το βράδυ της Πέμπτης. Οι «κίτρινοι» όχι μόνο αποκλείστηκαν με το… καλημέρα από τη συνέχεια του Europa League, αλλά είδαν και τον Μίχαελ Ένινγκ να απομακρύνεται από την τεχνική ηγεσία και ένα εντός έδρας ευρωπαϊκό αήττητο που κρατούσε από το 1968 να… κάνει φτερά.

Από την άλλη, τα γκολ των Γιεβγένι Νόβακ και Ντένις Αντιούκ χάρισαν μια ιστορική πρόκριση στον ουκρανικό σύλλογο, στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας του. Παράλληλα, έβαλαν τέλος σε ένα σερί που διατηρούσε ο Άρης επί 52 ολόκληρα χρόνια. Παράλληλα, και ο ΟΦΗ αποκλείστηκε από τον Απόλλων Λεμεσού με 0-1. Αυτό σημαίνει πως δεν πήρε την πολυπόθητη νίκη, γνωρίζοντας μεγάλη ήττα και απογοήτευση.

«Μια ανάσα» από την Ελλάδα έφτασαν λοιπόν, τόσο η Κροατία όσο και η Τσεχία στην κατάταξη της UEFA, μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων αναμετρήσεων, με τις εν λόγω ήττες να αφήνουν τη χώρα μας με τρεις, μόλις, ομάδες στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, δυσχεραίνοντας τη θέση της Ελλάδας στη βαθμολογία. Οι δύο αυτές ομάδες προσέφεραν μόλις 200 βαθμούς, 100 η καθεμιά.

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η 18η θέση;

Για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει ότι παραμείνει στην 18η θέση με 21.500 βαθμούς την ώρα που Κροατία και Τσεχία συνεχίζουν με τέσσερις ομάδες στα ευρωπαϊκά «σαλόνια», μειώνοντας αισθητά τη διαφορά. Συγκεκριμένα, η Κροατία βρίσκεται στην 19η θέση με 21.175 πόντους και η Τσεχία στην 20η θέση με 20.500 πόντους.

Από τη 18η θέση και κάτω, ο πρωταθλητής περνάει στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο κυπελλούχος στον δεύτερο προκριματικό του Europa Conference League. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώρες από τη 18η θέση και κάτω, δεν δικαιούνται συμμετοχή για πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και για ομάδα στο Europa League. Και στην περίπτωση που ο κυπελλούχος έχει εξασφαλισμένη θέση στο Champions League, τότε το εισιτήριο περνάει στην ομάδα που βρίσκεται στην υψηλότερη θέση στη βαθμολογία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments