Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρία νησιά στο Ιόνιο – Έκτακτα μέτρα σε άλλους 4 νομούς

Κακοκαιρία Ιανός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρία νησιά στο Ιόνιο – Έκτακτα μέτρα σε άλλους 4 νομούς
Ιανός: Κηρύχθηκαν σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Βοιωτία. Επίσης, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζακύνθος κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Πολύ σοβαρά είναι τα πράγματα σε μια σειρά περιοχές από την κακοκαιρία Ιανός. Έκτακτες αποφάσεις έχει πάρει η Πολιτική Προστασία για Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Βοιωτία, καθώς και για Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζακύνθο.

Η ανακοίνωση

Για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων που ήδη πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας μας (Μεσογειακός Κυκλώνας Ιανός), με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας οι παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες: Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Βοιωτία, από 18-09-2020 έως και 19-09-2020, λόγω σχετικής προειδοποίησης για τις περιοχές αυτές.

Επιπλέον, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου, εκτός από την Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και την Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 17-09-2020 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 17 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και η Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2019 στις παραπάνω περιοχές και θα βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση έως 05-10-2020 και 06-10-2020 αντίστοιχα.

Επιχείρηση για να απεγκλωβιστούν 4 άτομα σε εργοτάξιο στη Στύρφακα

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της 7ης ΕΜΑΚ έγινε για 4 άτομα που έχουν εγκλωβιστεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε σήραγγα εργοταξίου του Ε65, μετά από κατολίσθηση που υπήρξε λόγω της έντονης βροχόπτωσης, πάνω από τη Στύρφακα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το ρεπορτάζ του lamianow.gr, άρμα της 7ης ΕΜΑΚ σπεύδει προκειμένου να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο. Το θετικό είναι πως δεν εγκλωβίστηκαν στο κομμάτι της σήραγγας που έχει το νερό, ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχουν τραυματιστεί απλά δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments