Κόσμος

TikTok ΗΠΑ: Ο Τραμπ απαγόρευσε τη χρήση του – Μπλόκο και στο WeChat

TikTok ΗΠΑ: Ο Τραμπ απαγόρευσε τη χρήση του – Μπλόκο και στο WeChat
TikTok ΗΠΑ: Σε ελάχιστες ημέρες απαγορεύεται επίσημα το «κατέβασμα» και η χρήση δύο κινεζικών εφαρμογών.
TikTok ΗΠΑ: Σε ελάχιστες ημέρες απαγορεύεται επίσημα το «κατέβασμα» και η χρήση δύο κινεζικών εφαρμογών.

TikTok και WeChat είναι πλέον, δια νόμου, εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καθώς απαγορεύεται το κατέβασμά τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε στην απαγόρευση νέων λήψεων για τις κινεζικές εφαρμογές TikTok και Wechat, με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου να λαμβάνει την παραπάνω απόφαση και ως εκ τούτου, οι προαναφερθείσες εφαρμογές μένουν έξω από το app store της Apple, το Google Play της Alphabet και από άλλες πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Η σχετική απόφαση εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή (18 Σεπτεμβρίου) και σύμφωνα με αυτή, απαγορεύει στον κόσμο που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες να «κατεβάσουν» την κινεζική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat και την κινεζική εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο TikTok από την 20ή Σεπτεμβρίου, δηλαδή από την Κυριακή.

Υπάρχει ακόμα περίπτωση να αλλάξει κάτι;

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απαγόρευση των νέων λήψεων της TikTok στις ΗΠΑ θα μπορούσε ακόμη και να ανακληθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, προτού τεθεί σε ισχύ αργά την Κυριακή, καθώς η ιδιοκτήτρια της TikTok, η ΒyteDance, αγωνίζεται για να επιτύχει συμφωνία για την τύχη των αμερικανικών δραστηριοτήτων.

Μιλώντας στο Reuters, ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος σημείωσε ότι «έχουμε αναλάβει σημαντική δράση για την καταπολέμηση της κακόβουλης συλλογής προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών πολιτών από την Κίνα, προωθώντας παράλληλα τις εθνικές αξίες μας, τους δημοκρατικούς κανόνες και την επιθετική επιβολή των αμερικανικών νόμων και κανονισμών».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments