Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Η ΕΜΑΚ διέσωσε ηλικιωμένο με βάρκα στα Φάρσαλα – Παραλίγο να πνιγεί

Κακοκαιρία Ιανός: Η ΕΜΑΚ διέσωσε ηλικιωμένο με βάρκα στα Φάρσαλα – Παραλίγο να πνιγεί
Κακοκαιρία Ιανός: Σε μια τεράστια λίμνη νερού είχε εγκλωνιστεί ηλικιωμένος στον Σταυρό Φαρσάλων. Ίσα που φαινόταν το κεφάλι του αν και ήταν πάνω στο αυτοκίνητό του, τον έσωσε η ΕΜΑΚ.

Χάρη στην επέμβαση της EMAK ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός ηλικιωμένου άντρα στο Σταυρό Φαρσάλων. Ο ηλικιωμένος είχε εγκλωβιστεί πάνω στο αυτοκίνητό του μέσα σε μια τεράστια λίμνη νερού και παραλίγο να πνιγεί. Ίσα που φαινόταν το κεφάλι του από το νερό, αν και είχε ανεβεί στον ουρανό του αυτοκινήτου του.

Ο ηλκιωμένος είχε εγκλωβιστεί στο σημείο λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που έχουν πλήξει την ευρύτερη περιοχή από χθες και έχουν προκαλέσει ήδη έναν θάνατο στην περιοχή. Μιας ηλικιωμένης γυναίκας στο χωριό Βασιλί Τρικάλων.

Η κακοκαιρία Ιανός έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία, ενώ έχει κοστίσει τη ζωή κι ενός 63χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος βρέθηκε από τα σωστικά συνεργεία στην Καρδίτσα σε περιοχή κοντά στο μαντρί του.

Δείτε το βίντεο από τη διάσωση του ηλικιωμένου που μετέδωσε η ΕΡΤ

Συγκλονιστική μαρτυρία από τον γείτονα της νεκρής γυναίκας στο Βασιλί

Η πρώτη νεκρή από την κακοκαιρία Ιανός ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Βασιλί Φαρσάλων. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία από τον γείτονά της στην κάμερα του Open. Ο ίδιος λέει ότι την άκουσε να φωνάζει, ενώ σημειώνει ότι σώθηκε, και αυτός και η γυναίκα του, επειδή είχαν βάρκα!

«Η γυναίκα μου, μου λέει πνιγόμαστε. Εγώ της είπα μη φοβάσαι έχουμε τη βάρκα. Μπήκαμε στη βάρκα μας. Η ηλικιωμένη δίπλα μας φώναζε βοήθεια, τουλάχιστον δέκα φορές, της έλεγα να πάει στο παράθυρο αλλά δεν με άκουσε. Μίλησε κάποια στιγμή με την κόρη της αλλά δεν πρόλαβε» είπε για την άτυχη γυναίκα. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «μέχρι τις 4 το πρωί ήμασταν στη βάρκα εμείς».

Το χωριό είναι από τις πιο πληγείσες περιοχές αφού τα ορμητικά νερά που σκότωσαν και την ηλικιωμένη διέλυσαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Να θυμίσουμε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για την 40χρονη που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι της Καρδίτσας. Οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει να την εντοπίσουν, αν και έχουν βρει το αυτοκίνητό της.

Δείτε το βίντεο του Open από την μαρτυρία του γείτονα της ηλικιωμένης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments